Çiftçiye meyve budama eğitimi

İnegöl Belediyesi, Turgutalpköy Mahallesi’nde meyve budama kursu düzenledi. Kursa katılan 38 çiftçi, teorik ve pratik eğitimlerin ardından sertifika almaya hak kazandı.

Çiftçiye meyve budama eğitimi

İnegöl Belediyesi, çiftçi eğitim seminerlerini sürdürüyor. Halk Eğitim Merkezi, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ziraat Odası işbirliğinde devam eden eğitimler kapsamında, bu yıl 14 kırsal mahallede 700 çiftçiye eğitim verilecek. 

İnegöl’de tarımsal üretimde verimliliği arttırmak ve bilinçli tarım için sürdürülen eğitimler kapsamında Turgutalpköy Mahallesi’nde meyve budama kursu düzenlendi. Teorik ve pratik eğitimlerin tamamlanmasının ardından 38 çiftçi, sertifika almaya hak kazandı. Eğitimlerin ardından düzenlenen törende konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, “İnegöl Belediyesi olarak kırsal kalkınmayı sağlamak ve İnegöl tarımını geliştirmeye yönelik yaptığımız çalışmalar ile tarımı şehrimizin yeni bir gücü olarak ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Büyükşehir yasasından sonra kurduğumuz Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüzle tarıma verdiğimiz önem ve desteği daha da arttırarak devam ettiriyoruz. Amacımız, kırsal mahallelere geri dönüşü sağlayabilmek” dedi.

Doğru ürün ekim ve dikiminin önemini vurgulayan Yiğit, araçilerin boş tutulmamasını ve doğru ürün ekilmesini istedi. Törende daha sonra çiftçilere sertifikaları verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X