Çiğ sütte fiyat artmalı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 21 Mayıs Dünya Süt Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, sütün sağlığa olan faydalarına dikkati çekti.

Çiğ sütte fiyat artmalı

Sütün, hayvancılık sektörünün de en önemli lokomotif ürünü olduğunu vurgulayan Bayraktar, ‘’2017 yılında ülkemizde toplam 20,7 milyon ton süt üretilmiştir.

Süt üretiminde arz fazlasının önüne geçmek için tüketim ve ihracat artırılmalıdır” dedi. Süt hayvancılığının, et hayvancılığının temeli olduğuna işaret eden Bayraktar, ‘’Ana varsa dana vardır. Et hayvancılığının materyalini süt hayvancılığı sağlamaktadır.

Üretici 1 litre süt sattığında en az 1,5 kilogram yem alabilmeli. Buna göre üreticinin eline litrede 1 lira 89 kuruş geçmeli. Üreticinin sattığı sütün ülke ortalaması litrede 1 lira 38 kuruş. Litresi 1 lira 5 kuruştan süt satılan illerimiz bile vardır. Çiğ süt fiyatları artırılmalı” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X