Cildiniz sonbahar mevsimine hazır mı?

Mevsim değişikliği aynı zamanda ciltte de bir takım değişikliklere neden olur. Özellikle yaz mevsiminden sonbahara geçerken bu değişiklikler daha çok göze çarpar.

Cildiniz sonbahar mevsimine hazır mı?

Aile Hekimi Uzmanı, Ozon Terapist, Fonksiyonel Tıp, GAPS Danışmanı, Medikal Estetik Uzmanı Dr. Nur Topçu, “Cildiniz sonbahar mevsimine hazır mı?” sorusunun yanıtını bizler için açıkladı.

Yaz aylarında cilt kuru kalmakta ve güneş ışınlarından dolayı yıpranır. Bu da kişinin olduğundan daha yaşlı ve asık yüzlü görünmesine yol açar. Ayrıca bu mevsimde yüzdeki çizgiler de daha belirgin hale gelir. Bu nedenle sonbahar mevsiminde cildin yenilenme ihtiyacını karşılamak gerekir.

Bu mevsimde cildin nem dengesini yenilemek ve canlanmasını sağlamak son derece önemlidir. Bu nedenle sonbahar mevsimi kışın soğuk havalarına karşı bir hazırlık dönemidir.

KİMYASAL PEELING

Kimyasal peeling, derinin canlanması, gençleşmesi ve görünüşünün iyileşmesi için büyük bir avantaj sağlar. Kimyasal Peeling ile cildin çeşitli tabakaları soyulmaktadır ve küçük hasar verilir. Bu hasarlar cildin yenilenmesini harekete geçirir. Bu yöntem ile güneş ışığının neden olduğu lekeler, çiller ve renk değişimleri giderilir. Alttan gelen yeni ve sağlıklı cilt hem daha düzgün hem de daha homojen bir yapıya sahiptir.
 

3

Peeling sadece yüz bölgesine değil aynı zamanda boyun, göğüs, el ve kollara da uygulanabilir. İşlem sonrasında herhangi bir iyileşme süreci bulunmaz ve uygulama sonrasında kişiler gündelik hayata kaldıkları yerden devam edebilir. Ancak cildin aşırı yıprandığı durumlarda birkaç seans gerekebilir.

KÖK HÜCRE UYGULAMASI

Sonbahar mevsimine girerken cildin yenilenmesini sağlamak son derece önemlidir. Son yıllarda çokça tercih edilen kök hücre uygulamaları bu konuda önemli gelişme sağlar. Kök hücrelerin en önemli özelliği bulunduğu bölgedeki hücrelere dönüşebilmesidir. Ayrıca yüksek çoğalma kapasitesine sayesinde hızlı bir yenilenme elde edilir.

Kulak arkasında yer alan deriden alınan elde edilen kök hücreler cildin yıprandığı bölgelere uygulanır. Kök hücre uygulamasıyla meydana gelen çizgiler ve sarkmalar da ortadan kalkar. Kök hücre uygulamasında kullanılan içerik kişinin kendi vücudundan alınarak yapıldığı için herhangi bir şekilde alerjiye de neden olmaz.

Peeling uygulamasında olduğu gibi kök hücre uygulamasında da herhangi bir iyileşme süreci bulunmamaktadır ve işlemden sonra gündelik hayata devam edilebilir.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X