Cilt nemlendirmede alternatif yöntem: Nem aşısı

Yanlış beslenme, yetersiz su tüketimi, düzensiz uyku ve uzun süreli güneşlenme gibi faktörler, cildin kuruyarak nem ve ışıltısını kaybetmesine neden olabiliyor.

Cilt nemlendirmede alternatif yöntem: Nem aşısı

Nem aşılarının cilde ihtiyacı olan nemi ve esnekliği geri kazandıran yöntemlerden biri olduğunu vurgulayan Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Op. Dr. Evrim Uçkunkaya “Doğal nem oranını kaybeden ciltlerde zamanla hacim kaybı ile kırışıklık sorunları baş göstermeye başlıyor. Bu dönemde yapılan nem aşısı uygulamasıyla, cilt kaybettiği su ihtiyacını yeniden karşılıyor. Böylece oluşabilecek kuruluk ve ince kırışıklıkların önüne geçilebiliyor. Sonuç olarak yeniden ışıl ışıl bir cilde kavuşmak mümkün hale geliyor” diyor.

Nem dolgusu ya da nem aşısı olarak tanımlanan yöntemin, ameliyatsız bir estetik uygulaması olduğuna dikkat çeken Doktor Evrim Uçkunkaya, sadece 20 dakika süren bu yöntemle cilde bebeksi bir etki yaratılabileceğini belirterek, “Uygulamanın sonuçları tek seansta hızlı bir şekilde alınabiliyor. Ciltteki değişim, uygulama yapıldıktan 1 ay sonrasına kadar devam ediyor. Kalıcılığı ise cilt tipine göre değişiklik gösteriyor. Ciltte yarattığı etki, ortalama bir yıl boyunca, yeni bir işlem yapmaya gerek kalmadan devam ediyor” ifadeledini kullanıyor. 

“CİLT CANLILIK KAZANARAK DOĞAL RENGİNE KAVUŞUYOR”

Nem aşısının hızlı çözüm ve uzun vadeli etkileri ile cildin sağlığını ve canlılığını artırdığını dile getiren Estetik Cerrah Uçkunkaya, “Bu yöntemle, özellikle aşırı su kaybı yaşayarak kendi nemini kaybeden cilt dokusunun doğal nemlendirme işlevi, yeniden harekete geçiriliyor. Bu yöntemin cildi yumuşatma ve kaşıntılı gerginlik hissini azaltıcı etkisiyle, cilt yeniden canlılık kazanarak doğal rengine kavuşuyor. Nem aşısı, hyalüronik asit ve trigliseritler içeren özel içeriği ile cildin nem kaybını önlemek için gerekli olan bariyer sistemini onarıyor. Cilde ipeksi bir pürüzsüzlük sunuyor” diyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X