Çin: Savaş, istediğin zaman

Çin Komünist Partisi’nden ABD Başkanı Donald Trump’a ticaret savaşı mesajı: ‘Pazarlık: Tabii ki… Savaş: İstediğin zaman… Zorbalık: Hayal.

Çin: Savaş, istediğin zaman

Çin Komünist Partisi (ÇKP) resmi sosyal medya hesabından, ABD Başkanı Donald Trump’ın kışkırttığı ticaret savaşı ile ilgili bir fotoğraf paylaştı. 

Çin konteynerleri ile Çin bayrağının göründüğü fotoğrafın üzerinde Çince, “Savaş: İstediğin zaman” mesajı yer alıyor. ÇKP’nin Çin’de yaygın olarak kullanılan sosyal medya uygulaması Weibo’dan paylaştığı görselde, Çin’in pazarlığa açık olduğu ama savaşmaktan da asla kaçmayacağı belirtilerek,  “Pazarlık: Tabii ki, Savaş: İstediğin zaman, Zorbalık: Hayal” ifadesi yer aldı.

ÇİN ASLA SÜPER GÜÇ OLAMAYACAK

Trump, Fox News kanalına verdiği demeçte, Çin ile ABD arasındaki ‘ticaret savaşından oldukça mutlu olduğunu’, görev süresi boyunca Çin’in süper güç olamayacağını söylemişti.

‘Çin’in kendi ülkesi ABD kadar güçlü olmadığını’ belirten Trump, “Milyarlarca dolar alıyoruz. Çin’in ekonomisi çok iyi değil. Bizim ekonomimiz fantastik durumda. Eğer Hillary Clinton başkan olsaydı, şu an Çin bizden daha iyi durumda olurdu. Ama şimdi bize yaklaşamazlar bile. Ben görevde olduğum sürece, Çin asla süper güç olmayacak” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X