Cinayeti önce itiraf, sonra inkar etti!

Adana’da 56 yaşındaki Cevat Şahin’i bıçaklayarak öldürdüğü öne sürülen 40 yaşındaki Ziya Yılmaz, ‘tahrik ve iyi hal indirimi’ uygulanarak 15 yıl, yardım etmekle suçlanan kuzeni 33 yaşındaki Mehmet Mustafa Yılmaz ise 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Cinayeti önce itiraf, sonra inkar etti!

Kahvede garsonluk yapan Cevat Şahin, 21 Temmuz 2013 günü merkez Yüreğir İlçesi Yavuzlar Mahallesi’nde sokakta bıçaklandı. Cevat Şahin, kaldırıldığı hastanede ölürken Ziya Yılmaz ile kuzeni Mehmet Mustafa Yılmaz cinayet şüphelisi olarak yakalandı. 

Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Ziya Yılmaz, Cevat Şahin ile olaydan bir yıl önce kadar kahvede garsonluk yaparken soğuk çay yüzünden tartıştıklarını belirterek “Olay günü beni görünce ‘Burada ne geziyorsun’ diyerek küfredip, tokat vurdu. Ben yere düştüm. Kalkıp kaçarken yine saldırdı. Ben de karpuzcunun tezgahındaki bıçağı alarak rastgele salladım. Amacım öldürmek değildi. Pişmanım” dedi. Ziya Yılmaz tutuklanırken ona yardım ettiği öne sürülen kuzeni Mehmet Mustafa Yılmaz tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

DURUŞMADA SUÇU KUZENİNE ATTI

Ziya Yılmaz ile Mehmet Mustafa Yılmaz hakkında ‘kasten adam öldürme’ suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Tutuklu sanık Ziya Yılmaz, baskılar nedeniyle suçu üstlendiğini ileri sürerek, “Ölenle aramda husumet yok. Cevat’ı Mustafa vurdu. Neden yaptığını bilmiyorum. Olaydan sonra Mustafa’nın ailesi bana baskı yaptı. ‘Oğlun yüzünden kavga çıktı. Suçu sen üstlen’ dediler. Ben de suçu kabullendim. Olayda hiç bir suçum yok” diyerek ifadesini değiştirdi.

Mehmet Mustafa Yılmaz ise kuzeni Ziya Yılmaz’ı suçlayarak, “Ben gördüğümde Ziya ile Cevat kavga ediyorlardı. Ellerinde bıçak olduğu için müdahale edemedim. Cevat ‘Vuruldum, anam’ deyince geri çekildim” diyerek suçsuz olduğunu ileri sürdü.

Ölenin oğlu 24 yaşındaki Hasan Gencay Şahin ise, “Babam yaralandıktan sonra beni telefonla aradı. ‘Ziya ile Mustafa beni vurdu. Hastaneye götürüyorlar’ dedi. Kendisiyle daha fazla konuşamadık” Ziya Yılmaz’ın savunmasının ardından Mehmet Mustafa Yılmaz da tutuklandı.

İKİ KUZEN DE CEZA ALDI

İki kuzen 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar duruşmasına çıktı. Mahkeme heyeti, Ziya Yılmaz’a tahrik ve iyi hal indirimi uygulayarak 15 yıl hapis, Mehmet Mustafa Yılmaz’a yardım suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Ziya Yılmaz’ın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, Mehmet Mustafa Yılmaz’ı ise tahliye etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X