Çini ustasından karma sergi

Çini sanatı denince akla ilk gelen isimler arasında yer alıyor Hatice Şehnaz Baykal…

Çini ustasından karma sergi

O kadar çok eseri ve açtığı sergiler var ki, eserlerinin her biri insanı büyüleyen cinsten. Kültür Bakanlığının sanatçısı olan Hatice Şehnaz Baykal, 19 yıldır bu işle uğraşıyor.

Tanınmış sanatçı, daha önce Ankara’da bulunan atölyesini son yıllarda Bursa’ya taşıdı. Çamlıca Mahallesei’nde sanatını icra eden Hatice Şehnaz Baykal’ın en büyük hedefi, çiniyi yeni nesillere de aşılamak. Bunun için de dersler verip öğrenciler yetiştiriyor.

O, kendi deyimiyle 7’den 70’e değil, 7’den 80’e hitap eden bir sanatçı. Çünkü, ‘Benim benim 80 yaşında bile ğrencilerim var. Bu yüzden 7’den 80’e hitap ediyorum’ diyor.

BU SANAT YAŞATILMALI

Baykal, üç gün önce TKM’de ‘Ruh-i Revan ismi verilen karma bir sergide eserlerini gösterime sundu. Karma sergide ayrıca Emine Yılmaz ve Nagihan Tekin’in de filografi eserleri bulunuyor. Cumartesi gününe kadar açık kalacak sergiyi şimdiden bir çok kişi ziyaret etti.

Çini sanatının bin 200 yıllık tarihi olduğunu söyleyen Baykal, ‘bu sanatı yaşatmak lazım. ODTÜ, Hacettepe ve Bursa Teknik Üniversitesi başta olmak üzere derslere girerek üniversiteli gençlere  katkı sunuyorum. Eserlerime bazen üç boyutlu motifler işliyor, kimi zaman kelebekleri, kimi zaman da atları ölümsüz kılmaktayım. Çini sanatı beim olmazsa olmaazlarım arasında geliyor. Bu sanata ilgisi olan herkese katkı sunmaktan kıvanç duyarım’ dedi.

HABERİN FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIIZ

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X