Çinli yatırımcılara Türkiye daveti

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Çin Konseyi tarafından toplam ciroları 1 trilyon doları bulan Çinli şirket temsilcilerinin katılımıyla Çin-Türkiye CEO Yuvarlak Masa Toplantısı gerçekleştirildi.

Çinli yatırımcılara Türkiye daveti

DEİK’in açıklamasına göre, Çin Uluslararası İthalat Fuarı kapsamında Şanhay’da gerçekleştirilen toplantıya Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur, Çinli iş insanları ile bir araya geldi. Yuvarlak masa toplantısına Türkiye’nin Pekin Büyükelçisi Abdülkadir Emin Önen, Türkiye-Çin İş Konseyi Başkanı Murat Kolbaşı, DEİK Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kibar, Türkiye’nin Şanghay Başkonsolosu Sabri Tunç Angılı ve 35 Çinli şirketin 54 temsilcisi katıldı.

Burada Çinli yatırımcılara hitap eden Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in ‘Çin Uluslararası İthalat Fuarı’ açılışında Çin’in gelecek 5 yılda 8 trilyon dolarlık ithalat yapacağını bir kez daha vurguladığını ve Türk şirketlerinin de bu potansiyeli değerlendirmek için hazır olduğunu bildirdi.

DESTEK VERMEYE HAZIRIZ

Batur, iki ülke arasında dengesiz ticaret hacminin daha dengeli bir hale gelmesini hedeflediklerini kaydederek asıl amacın 2017’de 124 milyar dolar yatırım yapan Çin’den Türkiye’ye daha fazla yatırım çekmek olduğunu aktardı. Batur, Türkiye’de yatırım yapmak isteyen Çinli şirketlerin projelerine destek vermeye hazır olduklarını vurguladı. Türkiye’nin Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen, 2018 yılının Çin’de Türkiye Turizm yılı ilan edilmesi ve artan karşılıklı ziyaretlerle 1971 yılında başlayan diplomatik ilişkilerin altın yılı olduğunu bildirdi.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X