Cinsel hayatınızı etkileyen 5 hastalık

Cinsel hayatınızda sorun yaşıyorsanız bunun sebebi altta yatan bazı hastalıklar olabilir. Tedavi edilmediği takdirde genel sağlığınızı bozmanın dışında cinsel hayatınızı da kötü etkileyip hatta bitmesine sebep olabilir.

Cinsel hayatınızı etkileyen 5 hastalık

Mutlu bir ilişkiniz ve sağlıklı bir cinsel hayatınız varken birden bire işler yolunda gitmemeye başladıysa sağlığınızla ilgili bir problem olup olmadığını da araştırmaya başlamanız gerekiyor olabilir. 
 

Cinsellikle ilgili sorunları konuşmak çiftler için genellikle zordur. Eşimize ne hissettiğimizi açıklıkla söyleyip sorunu ortaya koyarak gözden kaçırabileceğiniz sorunları fark etmeyi de kolaylaştırmış olacaksınız. 
 

Genital enfeksiyonlar

Genital enfeksiyonlar

Cinsel ilişki sırasında genital bölgede ağrı hissediyorsanız bunun nedeni o bölgede oluşan enfeksiyonlar olabilir. Bu durumu genital bölgenizde sürekli meydana gelen kaşıntı, yanma ve ağrı hissinden anlayabilirsiniz. Bu durum cinsel ilişki sırasında acı hissetmenize sebep olabilir. 
 

Karaciğer ve böbrek hastalıkları

Karaciğer ve böbrek hastalıkları

Cinsel isteksizliğin artıyorsa ve bu durumdan rahatsızlık duymaya başladıysanız karaciğer ve böbrekte ciddi hastalık problemleriniz olabilir. Özellikle cinsel ilişki sırasında aşırı yorgunluk hissediyor ve ilişki bitiminde nefes nefese kalıyorsanız bu durum karaciğer ve böbreklerinizde ciddi sağlık sorunlarına işaret ediyor olabilir.
 

Şeker hastalığı

Şeker hastalığı

Cinsel isteği olumsuz etkileyen hastalıkların başında şeker hastalığı gelir. Birçok önemli organımızı etkileyen şeker libidonun düşmesine de sıklıkla sebep olur. 
 

Ruhsal problemler

Ruhsal problemler

Ruhsal problemler cinsel istekte büyük oranda azalma yaratır. Özellikle depresyon cinsel isteksizliğin en önemi sebeplerinden biridir. Terapi ya da ilaç tedavisiyle ruhsal problemlerinizden sıyrılmak için çabalamalısınız. 
 

Menopoz ve yaşlılık

Menopoz ve yaşlılık

Menopoz döneminde yaşanan hormon değişiklikleri yüzünden vajinada kuruluk, ağrılı cinsel ilişki gibi sorunlarla karşılaşmak mümkündür. Bu dönemde alınacak doğru takviyelerle sağlıklı cinsel hayat yaşamak ve eski günlerdeki performansınıza ulaşmak mümkündür. 

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X