Çıplak uyumak iyi ancak çorapla uyuduğunuz zaman!

Bilim insanları geçtiğimiz günlerde yaptığı çalışmalar sonucunda çıplak uyumanın kaliteli bir uyku için faydalı olduğunu açıklamıştı. Bu açıklamaya bir yenisi daha eklendi.

Çıplak uyumak iyi ancak çorapla uyuduğunuz zaman!

Bilim insanları ‘sağlıklı bir vajina, sağlıklı bir cinsel hayat, kilo vermek, stresi azaltmak ve uyku kalitesini artırmak için pijamalarınızı atın’ açıklaması yapmıştı. Haftalar sonra buna bir de ‘çıplak uyuyun ama çoraplarınızı giyin’ maddesi eklendi.
 

4

Uyurken vücudun dolaşımı değişir ve bu da birçok kişinin gece yarısı soğuk ayaklar yüzünden uyanmasını neden olur. 
 

5

Bu yüzden ayaklarınızın hava alabilmesi için yün veya pamuktan yapılmış çoraplar giyilmesi gerektiği söyleniyor. Ucuz, sentetik çoraplarla uyumak, sadece terli ayaklarla uyanmanıza neden olacaktır.
 

9

Bilim adamları sıcaklığın ne kadar düşük olursa o kadar fazla kahverengi yağ üretildiğini önce farelerde buldu, daha sonra insanlarda keşfetti. Uyurken kahverengi yağ elde ederseniz, o kadar iyi insülin duyarlılığı elde edersiniz (bu, göbek yağını depolamanızın daha az olası olduğu anlamına gelir) – bunun sizin zayıflamanıza yardımcı olduğu iddia ediliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X