Çipras’tan Türkiye’ye yaptırım tehdidi

Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras, Doğu Akdeniz’de doğal gaz aramaya devam etmesi halinde Türkiye’ye ekonomik yaptırımların uygulanacağını söyledi. 

Çipras’tan Türkiye’ye yaptırım tehdidi

Alpha haber ajansına konuşan Çipras, “Eğer bu strateji devam ederse, mali tedbirler ve yaptırımlar olabilir. Bu uygulamalara devam etmek yerine Türkiye, uluslararası hukuka ve anlaşmalara saygı göstermeli, diyalog masasına oturmalı” dedi. 

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini de bir soru üzerine “Türkiye’yi Kıbrıs’ın egemenlik haklarına saygı göstermeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı. Mogherini, “Türkiye, Avrupa Birliği’nin gereğine uygun bir şekilde yanıt vereceği ve Kıbrıs’la tam bir dayanışma içinde olacağı her türlü yasa dışı uygulamadan kaçınmalı.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin ‘Kıbrıs Münhasır Ekonomik Bölgesi’inde’ doğalgaz arama çalışmaları yapma girişimi geçen hafta Avrupa ve ABD’nin tepkisini çekmişti. Ankara, mayıs başında sondaj çalışmalarına başlanacağını, çalışmaların eylül ayına kadar süreceğini duyurmuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X