Çıraklık eğitimi emekliliğe sayılsın

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, çırakların staj gördükleri dönemin emekliliklerine sayılması gerektiğini kaydetti.

Çıraklık eğitimi emekliliğe sayılsın

Palandöken, mesleki eğitimin çalışma döneminden bir farkı bulunmadığını belirterek, mesleki eğitimin hem ekonomi hem de esnaf için önemli olduğunu söyledi. Ara eleman ihtiyacının giderilmesi ve nitelikli eleman yetiştirilmesinde çıraklık döneminin önemine dikkati çeken Palandöken, meslek liselerinde staj yapılan ve iş öğrenilen çıraklık eğitim döneminin emeklilikte sayılmaması nedeniyle binlerce kişinin mağdur olduğunu dile getirdi.

Söz konusu mağduriyetin giderilmesini isteyen Palandöken, ‘’Çünkü fiili çalışmaya dayalı bu dönemin emekliliğe sayılmaması adaletsizlik olur. SGK giriş tarihi staj başlama olarak kabul edildiğinde aradaki süre borçlanarak geri çekilmiş olacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın bu konuyu en kısa sürede çözüme kavuşturacağına inanıyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X