Civelli: ‘İlk yarıyı hakettiğimiz yerde bitiremedik’

Bursaspor’un Arjantinli savunma oyuncusu Renato Civelli, kampın çok iyi geçtiğini söyledi ve ilk yarıyı hak ettikleri yerde bitiremediklerini söyledi.

Civelli: ‘İlk yarıyı hakettiğimiz yerde bitiremedik’

Kamplar ve hazırlık maçlarının bir takımın ritmini yakalayabilmesi için çok önemli olduğunu vurgulayan Civelli, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sezonun geri kalanında ihtiyacımız olan antrenmanları şu anda yapıyoruz. Sezonun geri kalanında iyi olabilmek için bu kampı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Bu tarz kamplarda oynanan hazırlık maçları bir takımın ritmini yakalayabilmesi için çok önemlidir. Kampta maç yapabilmek adına tek seçeneğinizdir. Bu tür maçlarda alınan sonuç çok önemli değildir. Önemli olan sizin takım içerisinde işlevselliğinizi sahaya iyi yansıtıp yansıtamadığınızdır. Bende maçı belli bölümlerinde istediğimiz oyunu işlevselliğimizi sahaya yansıttığımızı düşünüyorum.”

“BASİT HATALARDAN PUAN KAYBETTİK”

Bu arada ligin ilk yarısını da değerlendiren Civelli, bu konuda şunları söyledi:

“Bence fena bir ilk yarı geçirmediğimizi söyleyebilirim. Fakat 5’incilik bizim hak ettiğimiz bir yer değil. Eğer sıralamada üstümüzde olan takımlarla oynadığımız müsabakalardaki puan kayıplarına bakarsak, çok basit hatalardan puan kaybettiğimizi görebiliriz. Fakat diğer müsabakalara bakacak olursak buda takım olarak geliştiğimizin, hatalardan ders çıkardığımızın göstergesidir. Ben eminim ki o hatalar olmasaydı liderle olan puan farkımız olmazdı ve şuan hak ettiğimiz yerde olurduk.”

“ZOR BİR MAÇ OYNAYACAĞIZ”

“Bugüne kadar deplasmanda oynadığımız hiçbir maçımız kolay olmadı” diyerek sözlerini sürdüren Civelli, şöyle devam etti:

“Biz topla oynamayı çok seven bir takımız. Topla iyi oynayan oyuncularımız var. Özellikle deplasmanda, evimizde oynadığımız kadar rahat oynamamıza izin vermiyor rakipler. Deplasmanda oynadığımız her maç gibi zor bir karşılaşma olacak. Eminim ki çok fazla mücadele, ikili mücadele ve kıran kırana bir mücadele olacak. Ama kesinlikle puan yada puanlar alacağımızdan umutluyum.”

“GENÇLER ÇOK KALİTELİ”

Yeşil beyazlı takımdaki genç oyuncuları da öven Civelli, son olarak şunları söyledi:

“Takımımızda çok kaliteli genç arkadaşlarımız var. Her biri kendi oynadığı mevkilerin iyi özelliklerini taşıyorlar. Türkiye’de gördüğüm bir sıkıntı var hatta gençken benim bile bazen düşündüğüm bir sıkıntı. Ben oldum, diyen bir oyuncu, hangi yaşta olursa olsun futbol hayatı mutlaka bitecektir. Bu yaşa gelmiş tecrübeli bir oyuncu olarak bunu şimdi daha net görebiliyorum. Futbolda yerinde durmak diye bir şey yok, ya geri gidiyorsunuz ya da ileriye gidiyorsunuz. Dolayısıyla bu oyuncuların ileriye gitme seçeneğini kullanıp çalışmaya devam etmeleri gerekiyor. Eminim ki buradaki genç arkadaşlarımız çalışmalarına devam ederek takımımıza ve ülke futboluna katkılı oyuncular olacaklardır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X