Cizre’de büyük operasyon başladı

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde dün saat 20.00’den itibaren sokağa çıkma yasağı uygulanırken, güvenlik güçleri ilçede bir çok olayın faili olarak aranan PKK’lıların yakalanması ve mahallere girişi engellemek için kazılan hendeklerin kapatılması için geniş kaps

Cizre’de büyük operasyon başladı

Aramaları engellemek için sokaklara barikat kuran PKK’lılar güvenlik güçleriyle çatışmaya girerken, 2 kişinin öldüğü ve yaralıların olduğu ileri sürüldü. Şırnak Valiliği sokağa çıkma yasağının bugün de devam ettiğini açıkladı.

Şırnak Valiliği, sık sık yasa dışı gösteriler ve olaylara sahne olan  Cizre İlçesi’nde dün akşam ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti. Şırnak Valiliği’nden konuya ilişkin açıklamada, “Bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanması, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 5442 sayılı il idaresi kanununun 11/c maddesi gereğince ilimiz Cizre ilçesinde 4 Eylül 2015 günü saat 20.00’dan geçerli olmak üzere ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

Sokağa çıkma yasağının ardından Cizre İlçesi’ne tüm giriş ve çıkışlar kapatıldı. İlçe merkezinden geçen ve  Irak’a açılan uluslararası ipek yolunda ulaşım durdu. GSM operatörlerine ait telefonlar ve internet bağlantılarının kesilmesinden sonra aranan  PKK’lıların yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı. Özel Harekat timleri ile zırhlı araçların katıldığı operasyonlar, neredeyse her gün yasadışı olaylara sahne olan ilçenin Nur, Yafes ile  Cudi mahallelerinde yoğunlaştı.

 

BARİKAT KURUP ÇATIŞTILAR

Polise ait zırhlı araçların mahallelere girmesini engellemek için barikat kuran PKK’lılar mevzilendikleri yerlerden otomatik silahlarla polise ateş açtı. Polislerin de karşılık vermesiyle başlayan çatışmalar, aralıklarla gece boyu sürdü. İlçenin bir çok semtinden patlama ve silah sesleri yankılandı. İlçe operasyonların bugün de devam ettiği ve zaman zaman çeşitli semtlerden silah sesleri geldiği belirtildi. PKK’lıların güvenlik güçlerinin sokaklara girişlerini engellemek için bir çok tuzaklanan patlayıcılar bulundu.

VALİLİK: SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SÜRÜYOR

Şırnak Valiliği bugün öğle saatlerinde yaptığı açıklamada, Cizre’de sokağa çıkma yasağının devam ettiğini bildirdi. Açıklamada, operasyonun vatandaşın huzur ve güvenini bozan bölücü terör örgütü mensuplarına karşı yapıldığı belirtilen açıklamada şöyle denildi: “İlimiz Cizre İlçesi’nde vatandaşlarımızın huzur ve güvenini bozan, can ve mal güvenliğini tehdit eden ve roket, patlayıcı, uzun namlulu silahlarla saldıran bölücü terör örgütü mensuplarına ve bölücü terör örgütü mensuplarınca el yapımı patlayıcı, bomba, mayın düzenekleri yerleştirilerek oluşturulmuş hendek ve barikatların bertaraf edilmesine yönelik güvenlik kuvvetlerimizce yapılan çalışmalar titizlikle sürdürülmekte olup, bu çerçevede vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için sokağa çıkma yasağı devam etmektedir.”

BELEDİYE BAŞKANI: 2 ÖLÜ VAR

Cizre Belediye Başkanı DBP’li Leyla İmret, PKK çizgisinde yurt dışından yayın yapan televizyon kanalına bağlanarak yaptığı açıklamada, sokağa çıkma yasağını protesto için sokağa çıkanlara polisin müdahale ettiğini ve yoğun çatışmaların olduğunu söyledi. Telefonlar kesik olduğu için mahallelerden  haber alamadıklarını söyleyen İmret, “Bu çatışmalarda maalesef 2 kişinin öldüğü bilgisini aldık. Birçok yaralı var” diye konuştu. HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik ise ilçeye gitmek istediklerini, ancak önlerinin kesildiğini söyledi. Şırnak Valisi ve Cizre Kaymakamı’na ulaşmaya çalıştıklarını belirten Leyla Birlik, “Savaş hali alınmış durumda. Özel Harekat polislerine askerlerde destek veriyor. İlçe tamamen sarılmış durumda” dedi.

UZUN ARAÇ KUYRUKLARI

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nden geçen uluslararası İpek Yolu da Cizre’deki sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar nedeniyle ulaşıma kapandı. Türkiye’nin Irak’a açılan kapısı Habur’dan gelen araçlar Şırnak’ın  Silopi İlçesi’nde, Habur’a gidenler de  Mardin’in  Nusaybin ve Şırnak’ın İdil ilçelerinde bekletiliyor. Araç kuyruklarının 30 kilometreye kadar uzadığı belirtildi. Şırnak’ın Cizre ve İdil ilçeleri arasında bulunan Şerafettin Elçi Havalimanı’ndan bugün ve yarın yapılacak tüm uçak seferleri iptal edildi. Cizre’ye gitmek için yola çıkan HDP milletvekillerinin de aralarında bulunduğu heyetin ilçeye girişine izin verilmedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X