‘Cizre’ye varmaları söz konusu değildir’

İçişleri Bakanı Selami Altınok, sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre’ye yürüyen HDP heyeti ile ilgili ”Cizre’ye varmaları söz konusu değildir, ona müsaade etmeyeceğiz” dedi.

‘Cizre’ye varmaları söz konusu değildir’

Bakan Altınok, düzenlediği basın toplantısında, Şırnak’ın Cizre ilçesinde 4 Eylül 2015 günü başlayan operasyonlarda 800 kilogram patlayıcının imha edildığini, 30 hendek ile barikatın kaldırıldığını söyledi.

Operasyonda 10 örgüt mensubunun gözaltına alındığını ifade eden Altınok, şöyle konuştu:

“İkisi kimliği belirsiz olmak üzere yedi terör örgütü mensubu ölü olarak ele geçirilmiştir. 11 polisimiz ve dört vatandaşımız yaralanırken, bir vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bu operasyonlarda Cizre’de ele geçirilen mühimmat, operasyonların ne kadar haklı ve doğru olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.”

“Can güvenliği için gereken adımlar atılıyor”

Operasyonlar başladığından itibaren vatandaşların her türlü ihtiyacının karşılanmasına özen gösterildiğine dikkati çeken Altınok, şöyle konuştu:

“Operasyonların başladığı ilk andan itibaren vatandaşlarımızın can güvenliği için gereken adımlar atılırken, Cizre halkının insani tüm ihtiyaçlarının karşılanması, sağlık, gıda gibi ihtiyaçları için azami düzeyde özen gösterilmektedir. Bu çerçevede valilik tarafından belirlenen noktalarda gıda dağıtımı yapılmakta, fırınlar açılmakta ve sağlık hizmetleri için gereken tüm tedbirler devreye sokulmaktadır. Fakat özellikle sağlık personeline yönelik olarak terör örgütünün sistematik bir şekilde saldırılar düzenlediği ve bu hizmetleri engellemek için elinden geleni yaptığı bilinmektedir.”

“Cizre’ye varmaları söz konusu değildir”

Altınok, sokağa çıkma yasağı uygulandığının tüm Türkiye tarafından bilindiği Cizre’de insanların can güvenliğinin herşeyden önce geldiğini vurguladı.

Altınok, şunları kaydetti:

“Cizre’de sokağa çıkma yasağı olduğunu bütün Türkiye biliyor. Bütün vatandaşlarımızın olduğu gibi sayın genel başkanların, sayın bakanların ve milletvekillerinin de güvenliği bizim için herşeyden önce geliyor. Vatandaşlarımızın güvenliğini sağlama noktasında göstermiş olduğumuz hassasiyeti sayın bakanlar ve milletvekilleri için de aynen gösteriyoruz. Cizre’ye varmaları durumunda farklı provokatif olaylara sebebiyet verebileceğini de değerlendirdiğimizden dolayı kendilerinin güvenliğini ve huzurunu sağlama noktasında Cizre’ye varmaları söz konusu değildir, ona müsaade etmeyeceğiz.”

“310 kişi gözaltına alındı”

Yurt genelinde huzur ve barış ortamını bozmaya yönelik provokasyon eylemlerinde 69 parti binasına saldırı gerçekleştirildiğini bildiren Altınok, sözlerini şöyle sürdürdü:

“7 ilimizde toplam 30 ev ve iş yeri ile 8 aracın hasar görmesine sebebiyet verilmiştir. Gerçekleşen bu eylemlerde, 40 polisimiz ile 51 vatandaşımız yaralanmış, maalesef 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Kamu düzenini bozan bu eylemlere anında müdahale edilmiş, şüpheliler ele geçirilmiş ve olaylarla ilgili 310 kişi gözaltına alınarak haklarında adli işlemler başlatılmış ve konuya ilişkin çalışmalar devam etmektedir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X