Coats’dan Bursa’da inovasyon merkezi

Dünyanın önde gelen endüstriyel iplik üreticilerinden Coats, Bursa fabrikasının 50. yılını 2 milyon dolar yatırım değerine sahip EMEA İnovasyon Merkezi’nin açılışıyla kutladı.

Coats’dan Bursa’da inovasyon merkezi

Coats Üst Yöneticisi Rajiv Sharma, törendeki konuşmasında günlük hayatın bir parçası olan kıyafet, ayakkabı ve çantaların ipliklerini ürettiklerini söyledi. Dünyanın en büyük iplik üreticisi olduklarını vurgulayan Sharma, ‘’İstanbul’da 1952 yılında başlayan yatırımlarımız 1968 yılında Bursa fabrikamız ile devam etti. Bursa’da olmaktan gurur duyuyoruz. İplik, kumaş ve fermuar üretimini Bursa’dan dünyaya yapıyoruz.

Yüzde 60 ihracat, yüzde 40 iç piyasa için çalışıyoruz. 2004 yılından bu yana otomotiv, enerji sektörü ve medikal gibi sanayi alanları için de hizmet veriyoruz. 1,4 milyar dolar büyüklükteki şirketimizde 18 bin çalışanımız bulunuyor.

Bunun 935’i Bursa’da hizmet veriyor. 45 ülkede hizmet veren markamızın 3. İnovasyon Merkezi açılışı için Türkiye’yi seçtik. Kuzey Amerika, Çin ve ardından EMEA bölgesi için en doğru yerin Türkiye olduğuna kanaat getirdik” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, Coats Bursa Fabrikası’nın kentin gelişimine katkı sağladığını dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X