‘Çocuğunu kime bırakacaksın?’ sorusu hayata bağladı

Bursa’da bir kadın, hayatını kurtaran 112 personeline teşekkür ziyaretinde bulundu.

‘Çocuğunu kime bırakacaksın?’ sorusu hayata bağladı
Bursa’nın Gürsu ilçesindeki evinde bir süre önce beyin kanaması geçiren bir çocuk annesi 40 yaşındaki Nazan Arslan 112’yi aradı. Eve gelen 112 ekipleri tarafından ilk müdahale yapılarak hastaneye kaldırılan Arslan, daha sonra taburcu oldu. Çok geçmeden hastalığı tekrar nükseden Arslan yine 112’yi aradı. Verilen adrese giden ekipler Arslan’ı ilk hastaneye götüren ekipti. Arslan, daha önceki tedavi sürecinde yaşadıklarından ötürü hastaneye gitmek istemedi. 112 ekipleri, durumunu bildikleri hastayı yarım saat ikna etmeye uğraştı. Ekiplerin, “Oğlunu kime bırakıp gideceksin” demesi üzerine ikna olan Arslan hastaneye götürüldü.

Hastaneye eğer biraz daha geç gitmiş olsaydı hayatını kaybedeceğini öğrenen folklor hocası Nazan Arslan, kendisini hastaneye gitmeye ikna eden sağlık ekibine teşekkür ziyaretinde bulundu. 112 Gürsu Komuta Merkez’deki ziyarette duygulu anlar yaşandı. Arslan, “Evde rahatsızlanmıştım. Aklıma nereden geldi bilmiyorum ama, 112’yi aradım. Telefondaki hanım bana yardım etti. Daha sonra arkadaşlar geldi. Onların sayesinde yaşıyorum. İkisinde de aynı personel geldi. İlk gitmek istemedim. Çünkü ilki çok zor geçmişti. Daha sonra personelin o kadar güzel ikna etmesi çok hoşuma gitti. Onlardan Allah razı olsun” dedi.

O an oğlunu düşünmesine yardımcı olan sağlık ekibine tekrar teşekkür eden Arslan, “Ambulansa bindiğim zaman, elimi tutup, bana, “Sen 2 yaşındaki evladını kime bırakacaksın? Nereye gidiyorsun?” diye sorunca öyle şeyler hissettim ki… Hepsine yürekten teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Nazan Arslan’ı ikna etmenin kolay olmadığını söyleyen 112 görevlisi Ayla Özkan ise, ”Nazan hanım ile ilk karşılaştığımızda SVO dediğimiz beyin rahatsızlığı geçiriyordu. Bebeği küçüktü. O dönemde de yardımcı olmaya çalıştık. Şimdi çok şükür aramızda. Sesi çok iyi geliyor, bize zaten bu yeter” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X