‘Çocuğunuza anlamsız isimler vermeyin’

Araştırmacı yazar ve isim uzmanı Şira Mercan, çocuklara isim koyma konusunda ailelere önemli tavsiyelerde bulundu.

‘Çocuğunuza anlamsız isimler vermeyin’

Her ismin manası olduğunu belirten Mercan, “Çocuğunuza anlamı olmayan isimler vermeyin. İsimlerin anlam olarak bir enerjisi var. Mana kısmına bakıyoruz. Anlam oradan etkilemeye başlıyor. Her ismin içindeki harflerde bulunan ses fonetikleri, her söylenişte bir enerji açığa çıkarır. Evrende her şey enerjiden oluşuyor. Bu enerjiler bizim üzerimizde bir şekilde varlıklarını sürdürüyor. İsminiz her söylendiğinde o enerji açığa çıkıyor. O yüzden çocuklara doğru isimler koyup, doğru bir şekilde hitap etmek adına onlara iyi seçim yapın” diye konuştu. 

“İSİMLER ÇOCUKLARI ETKİLİYOR”

Son dönemde moda olan isimlerin çok fazla koyulduğunu ifade eden Mercan, “Bunlar çocukları kötü de etkileyebiliyor. Sadece bir ismi beğendik diye koymamamız gerekiyor. Bir de son zamanlarda yabancı hayranlığı var. Yabancı, hiçbir anlamı olmayan isimler vermememiz gerekiyor. Benim çıkış noktam Hz. Muhammed (S.A.V) Efendimizin ‘Çocuklara güzel isimler verin’ sözüdür. O güzel isimlerin bütün hayatı boyunca etkileyeceğine inanırım. Ben de bir anneyim, iki çocuğum var. İsimlerin kesinlikle çocukları etkilediğine ben bizzat şahidim. Anlama dikkat ediliyor ama harflerin güzelliğine dikkat edilmiyor. Mesela; Özgür, Özge gibi isimlerde ‘ö’ ve ‘z’ harfi sıkıntılar oluşturabiliyor. Ama anlamı çok güzel. Ya da yanlış harflerle sonlandırabiliyoruz. Muhammet, Mehmet, Murat gibi isimleri ‘t’ harfi ile sonlandırıyoruz. Bunların doğrusu ‘d’ ile sonlanmasıdır. Bir ismin sonunda ‘t’ olması başka, ‘d’ harfi olması başka bir etki verir. Her harfin tek tek enerjisi olduğu gibi isimdeki anlamın da kişi üzerinde bir tesiri var” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X