Çocuk işçi sayısı artıyor

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) dünyada tarımda çalıştırılan çocuk işçi sayısında artış olduğuna dikkat çekti.

Çocuk işçi sayısı artıyor

FAO’ya göre 2012’den bu yana tarımda çalışan çocuk işçi sayısı 98 milyondan 108 milyona çıktı. FAO Genel Direktör Yardımcısı Daniel Gustafson, tarımda kırsal yoksulluk kadar çocuk işçilerin de küresel bir sorun olduğunu belirtti.

Gustafson, ‘’Çocuklar uzun saatler çalışmak zorunda kaldıklarından bu onların okula devam etme ve becerilerini geliştirme yetilerini sınırlıyor. Bu da daha sonra modernize bir tarım sektöründeki fırsatlar da dahil olmak üzere yaşamda insana yakışır ve üretken istihdam olanaklarına erişim yeteneklerini engelliyor.

Uzun saatler çalışan çocuklar aç ve yoksul insanların sayısını şişirmeye devam edebilir belki ama bu durum çocukları okula gitme fırsatından mahrum bırakır ve bu da onların ileride iyi iş çıkarmasını engeller” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X