Çocuk ve plaj ürünlerine sıkı denetim

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, bu yıl piyasa gözetim ve denetim faaliyetlerine hız kesmeden devam edeceklerini ifade etti.

Çocuk ve plaj ürünlerine sıkı denetim

Tüfenkci, Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca yürütülen denetimlere ilişkin bilgi verdi. Geçen yıl ürün güvenliği mevzuatını Avrupa Birliği (AB) düzenlemelerine tam uyumlu hale getirdiklerini ve tüketicilerin korunmasına yönelik büyük bir adım attıklarını anlatan Tüfenkci, kimyasal kısıtlamalar getiren yeni mevzuatla bu yıl piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetlerine hız kesmeden devam edeceklerini söyledi.

İmitasyon takı ve oyuncakların ithalat denetim sistemlerinden alınan veriler çerçevesinde yıl boyunca denetleneceğine işaret eden Tüfenkci, çocuk ürünlerine yönelik denetimler konusunda şunları kaydetti:‘’Özellikle bebeklere ve çocuklara yönelik ürünlere ayrı bir önem ve öncelik veriliyor. Bu yıl bebek ve çocuk bakım ürünlerinin ithalat, iç piyasa ve internet satışlarına yönelik denetimler ağırlık kazanacak.”

TESTE TABİ TUTULACAK

Mart ayından başlayarak nisan ve mayısta çocuklara yönelik ürünlerle kampanyaların denetleneceğini vurgulayan Bülent Tüfenkci, ‘’Piyasa gözetim ve denetim faaliyetlerine hız kesmeden devam edeceğiz. Bahar aylarında çocuk kıyafeti, bakım gereçleri, mobilyaları, bisikletler ve oyuncaklarda yoğun denetim gerçekleştirilecek. Çocuklarımızın kullandığı tüm ürünler fiziksel ve kimyasal riskleri açısından akredite laboratuvarlarda teste tabi tutulacak” dedi.

Mayıs, haziran ve temmuz aylarında yazlık giysiler, plaj ürünleri, su ve kum oyuncakları, dış mekan mobilyaları ve havuz kimyasallarının denetleneceğine dikkat çeken Bakan Tüfenkci, yaz aylarında yüksek ısıyla birlikte patlama ve yangına yol açma riski bulunan çakmakların da sıkı denetime alınacağının altını çizdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X