Çocuklar okulda tavuk besliyor

İnegöl’ün Yeniceköy Mahallesi’nde bulunan Ömer Osman Çağlayan ortaokulu yaptığı projelerle bir ilke imza attı.

Çocuklar okulda tavuk besliyor

Atıl bir sınıf hobi bahçesine çevrilirken, ana okuluna giden minikler için okulun bahçesinde kümes yapılarak tavuk beslenmeye başladı. Okulda ayrıca müze de kuruldu. 

Amaçlarının çocuklara hem insan sevgini hem de hayvan sevgisini kazandırmak olduğunu ifade eden okul müdürü Hayrettin Doğan,“Çocuklarımız evlerinde artan yemek ve ekmek artıklarını getirip kümeste bulunan hayvanları kendi elleriyle besliyorlar. Herkes çok mutlu. Velilerimiz de Milli Eğitim Müdürlüğümüz de bizlere bu konuda çok destek oldu. Çocukların mutluluğu bizler için çok önemli’ dedi. 

ATIL SINIF BOTANİK BAHÇE OLDU

Aynı okulda atıl vaziyette olan boş sınıf botanik bahçesine çevrildi. Yine bakımları öğrenciler tarafından yapılan hobi bahçesinde domatesten salatalığa, elmadan çiçek yetiştirilmesine kadar bir çok ürünü bulmak mümkün. Amaç ise öğrencileri hem toprakla buluşturma hemde fen bilimleri derslerini pratik olarak öğretmek. Bu durum öğrencileri de memnun ederek, her sınıfın bahçesinin ayrı olması okula farklı bir renk katıyor. 

Son olarak okulun bir köşesini müze yapan okul idarecileri ve öğrenciler İnegöl’de bir ilkede imza attılar. Müzede eski antikalar, halılar, radyolar, daha bir çok ürünü görmek mümkün. Eşyalar ise yapılan kampanya çerçevesinde öğrenci velileri tarafından getirilerek okula bağışladı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X