Çocukları dudaklarından öpmeyin

Diş hekimi Michael Chong, ebeveynlerden çocuklara geçen zararlı bakterilerle ilgili olarak aileleri uyardı

Çocukları dudaklarından öpmeyin

Diş hekimi Chong, çocukları dudaktan öpmenin onlara nasıl zarar verdiğini ortaya koydu. Çocuğunu dudağından öpen ebeveynlerin çocuklarına bakteri geçirebileceğini söyledi. Ayrıca, ebeveynlerin çocuklarının yiyeceklerini üflememesi gerektiğinin de altını çizdi. Diş hekimi Chong, “Benim tavsiyem, çocuğunuzu ağzından öperek, zararlı bakterilerin taşınmasını önlemek için dişlerinizi temiz tutun ve kontrol ettirin” dedi. Ebeveynin dişindeki çürük, savunmasız bebekleri olumsuz etkileyebilir. Bu da bebeğin gelecekte diş çürümesine maruz kalacağını gösterir.

Çocuğun yemeğini bile üflemeyin

Diş hekimi Chong, bebeklerinin yemeğini soğutmak isteyen anne ve babaların tabaktaki yemeği üflememeleri konusunda da uyarıyor. Ayrıca yemeğin sıcaklığını kontrol etmek için çocuğun kullandığı çatal ya da kaşığı ebeveynin ağzına sürmemesi gerekiyor. Diş hekimi Chong, “Çocuklarınızın diş sağlığına sahip çıkmanın en iyi yolu kendi kendinize bakmaktan geçiyor” diyerek, “Ailedeki herkesin sık sık diş kontrolünden geçtiğinden emin olun” açıklamasında bulundu. Chong, “Aile üyeleri düzenli olarak diş ipi kullandıklarından, diş fırçaladıklarından ve dişlerini temizlediklerinden emin olmalılar” diyerek, bazı durumlarda bebeklerin dişlerini çekmek zorunda kaldıklarını sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X