Çocukta  beslenme önemli

Okul maratonu çocuklar kadar aileleri de heyecanlandırıyor.

Çocukta  beslenme önemli

Okulun açılmasıyla birlikte güne erken başlayacak olan çocukların derslerinde daha verimli ve başarılı olması ise doğru beslenmeden geçiyor. Özellikle okula ilk kez adım atan çocukların yaşadığı çevresel değişikliğin, beslenme alışkanlıklarını da etkilediğini belirten Medicana Bursa Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Tuğba Küçük, çocukların sağlıklı bir bünyeye sahip olabilmesi ve derslerinde başarıyı yakalayabilmeleri için uygulanması gereken beslenme düzeni ile ilgili bilgi verdi. Diyetisyan Tuğba Küçük, günün en önemli öğününün ise kahvaltı olduğunu söylüyor.

KAHVALTINA NELER OLMALI

‘Kahvaltı yapmanın önemi kadar, içeriği de oldukça önem taşıyor’ diyen Küçük,  ‘Kahvaltıda, kan şekerini hızla yükselten ve sonra düşüren şekerli besinler yerine büyümek için gerekli olan proteinden zengin süt, yumurta, peynir; bağışıklığı güçlendiren vitamin ve mineralden zengin taze sebze-meyve; günlük enerji ihtiyacımızın çoğunluğunu sağlayan ekmek, tahıl gevreği gibi besinler tüketilmelidir’ ifadelerini kullandı.

Diyetisyen’e Küçük, beslenme çantasında olması gerekenleri de şöyle sıraladı:

Beslenme çantasında taşınması kolay ve besleyici değeri yüksek besinler olmalıdır. Özellikle fındık, ceviz, badem gibi kuruyemişler ve kuru kayısı, kuru incir, kuru üzüm gibi kuru meyveler hem çocuğun okul başarısını olumlu etkileyeceği, hem de enerji vereceği için beslenme çantasında mutlaka yer almalıdır.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X