Çok sayıda kişiyi rehine aldılar

Avustralya’nın Sidney kentinde bir kafedeki insanlar, silahlı saldırganlarca rehin alındı. Sayıları tam olarak bilinmeyen rehinelerden 5’i, olaydan 7 saat sonra kafeden koşarak çıktı.

Çok sayıda kişiyi rehine aldılar
Kafenin çevresini güvenlik güçleri sarmış durumda.
 
 
Olayın yaşandığı “Lindt Chocolate” kafesi Sydney’in merkezindeki Martins Place bölgesinde bulunuyor.
 
 
Lindt Chocolate Avustralya CEO’su Steve Loane yaptığı açıklamalarda kafede 30’u müşteri 10’u personel 40 kişinin rehin alınmış olabileceğini söyledi.
 
 
Saldırgan ya da saldırganların yerel saatle sabah 10’da kafeye geldiği belirtiliyor.
 
 
‘Siyah bayrak asıldı’
 
 
Avustralya televizyonları kafenin içindeki kişileri ellerini kaldırmış olarak görüntüledi. Görüntülerde kafenin camına bir de üzerinde Arapça yazılar olan siyah bir bayrak asıldığı görülüyor.
Sydney’deki BBC muhabiri Jon Donnison, bayrağın tam olarak Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) bayrağı olmadığını belirtse de, “Polis eylemin radikal İslamcı gruplar tarafından planlanmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor” dedi.
 
 
Avustralya Başbakanı Tony Abbott yaptığı yazılı açıklamada rehine krizini ‘derin endişe uyandırıcı’ sözleriyle niteledi.
 
 
Abbott, Avustralya vatandaşlarından sakin olmalarını istedi ve “Güvenlik güçlerimiz bu tür olaylara profesyönelce yanıt verecek eğitime ve donanıma sahiptir” dedi.
 
 
Abbott rehine olayının ardından kabinenin milli güvenlik komitesini ofisinde topladı.
 
 
Kafe ablukaya alındı
 
 
Tüm şehirde güvenlik önlemleri artırılırken, üzerinde ağır silahlar bulunan polis araçları da kafenin bulunduğu bölgeye sevk edildi.
 
 
Sydney polisi sivillerden de rehine olayının yaşandığı bölgeden uzak durmalarını istedi.
 
 
BBC’ye bilgi veren Avustralya televizyon kanalı Channel 7 muhabiri Mike Duffy, rehine olayının ihbar edilmesinin ardından kafenin önüne gelen polisin ilk etapta içeriye girip bir operasyon düzenlemeye çalıştığını, ancak daha sonra geri çekildiğini söyledi.
 
 
Duffy, olayın Sydney’in finans merkezi olarak kabul edilen bölgesinde gerçekleştiğini söyledi ve “Günün bu saatinde buradaki kafeler oldukça kalabalık olur” dedi.
 
 
Rehine olayının ardından alarma geçen Avustralya güvenlik güçleri Sydney’in sembollerinden birisi olan opera binasını da tamamen tahliye edip kapattı.
 
 
Reuters haber ajansı opera binasında şüpheli bir paketin bulunduğu bilgisini geçti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X