‘Çok soğuk hava’ Marmara ve Ege’yi donduracak

Bugün, öğle saatlerinden itibaren ülkeyi etkisi altına alacak “çok soğuk hava”, Marmara ve Ege Bölgesi’nde gece, hava sıcaklıklarını sıfırın altında 10 dereceye kadar düşürecek, don olayları yaşanacak.

‘Çok soğuk hava’ Marmara ve Ege’yi donduracak

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelen çok soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek ülkede kar yağışı ve don bekleniyor.

 

Ülke genelinde etkili olacak bu meteorolojik şartlarla hava sıcaklıkları yarından itibaren batı bölgelerden başlayarak hafta sonuna kadar 8 ila 12 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşecek, gece ayazları yaşanacak.

Marmara ve Ege Bölgesinde de dondurucu soğuklar oluşacak ve gece sıcaklıkları sıfırın altında 10 dereceye kadar düşecek.

Yapılan son tahminlere göre, hafta içinde Bursa ve Balıkesir’de gece en düşük sıcaklığın, sıfırın altında 10, Çanakkale’de 5, Yalova’da 4 ve İstanbul’da 2 dereceye kadar inmesi bekleniyor.

İzmir’de ise gece en düşük sıcaklığın sıfırın altında 4, Manisa’da 6 ve Aydın’da ise 2 dereceye kadar düşeceği tahmin ediliyor.

Marmara’da gündüz en yüksek hava sıcaklığının da 2 ila sıfırın altında 2 derece olacağı öngörülüyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X