Çok ucuz bir gösteri

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’dan ABD’nin Venezuela’ya yönelik politikasına sert eleştiri yöneltti. Lavrov, bir yandan ekonomik yaptırım, diğer yandan da bu ülkeye insani yardım göndermek istemesini ‘çok ucuz bir gösteri’ olarak niteledi.

Çok ucuz bir gösteri

Rus Zvezda televizyonuna demeç veren Lavrov “(ABD’de) en başından beri Venezüella halkının iktidarın sosyo-ekonomik alanda normal bir işleyiş gösterememesinden hayal kırıklığına uğrayıp iktidara karşı ayaklanacağını düşünüyorlardı” dedi.

Amerikalıların (devlet) petrol şirketinin (PDVSA) hesaplarına, İngilizler de altın rezervlerine el koyduğunu ifade eden Rus bakan, “Onları ekonomik olarak nefessiz bırakabileceklerini düşündüler. Buna paralel olarak da krizin ilk aşamalarında sınırdan zorla girip ülkeye ‘insani yardım ulaştırmaya’ çalıştılar. Bunların hepsinin çok ucuz bir  gösteri olduğunu anlamıştık”dedi. 

YENİ YAPTIRIM SONRASI

Rusya Dışişleri Bakanı’nın bu açıklaması, ABD’nin geçen hafta Venezüella Merkez Bankası’na yönelik yeni yaptırım kararları almasını izledi.

ABD, kendisini Venezüella’nın geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido’yu destekliyor. Rusya ve Türkiye’nin aralarında olduğu pek çok ülkeyse Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun Venezüella’nın tek meşru lideri olduğunu vurguluyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X