‘Çoklu doğum’ yardımı başlıyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca ilk kez, ikiz, üçüz gibi ‘çoklu doğum’ sonucu dünyaya gelen çocukları bulunan ihtiyaç sahibi aileler için yardım programı başlatılacak.

‘Çoklu doğum’ yardımı başlıyor

Edinilen bilgiye göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya başkanlığında önceki gün gerçekleştirilen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu Kurulu toplantısında ihtiyaç sahibi aileler, başarılı öğrenciler, kurum bakımında yetişen gençlerle güvenlik korucuları için yeni destek programları karara bağlandı.

Bu kapsamda, ikiz, üçüz, dördüz gibi çoklu doğum sonucu dünyaya gelen çocukları bulunan ihtiyaç sahibi ailelerin sorunlarına kulak veren Bakanlık, bu durumdaki aileler için ilk kez ‘Muhtaç Ailelere Çoklu Doğum Yardımı’ programını başlatacak. 

ÇOCUK BAŞINA 150 LİRA

Yardım programından 3294 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamında olan ihtiyaç sahibi aileler faydalanabilecek. Bu durumdaki ailelerin çoklu doğum sonucunda dünyaya gelen (iki ve üzeri) çocukları için çocuk başına aylık 150 lira ödeme yapılacak.

Çocuklar 4 yaşına gelinceye kadar sürecek bu yardım, ailelere Sağlık Bakanlığı çocukluk dönemi aşı takviminde yer alan aşıları süresi içinde yaptırmaları şartıyla verilecek. 

İLK BİNE GİRENE 5 BİN LİRA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, 2013’ten itibaren uygulanan Şartlı Eğitim Yardımı (ŞEY) Programı geliştiriliyor. Bu kapsamda, ŞEY’den yararlanan başarılı öğrenciler nakdi olarak desteklenecek.

Ortaöğretimin ilk dönemi için Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan ortaöğretime geçiş sınavlarında, illerinde ilk yüze giren, diğer dönemler içinse okul başarı puanı 85 ve üzeri olan erkek öğrencilere aylık 500 lira, kız öğrencilere ise aylık 600 lira nakdi destek verilecek.

Ayrıca ŞEY’den yararlanan öğrenciler üniversiteye giriş sınavında herhangi bir puan türünde Türkiye genelinde ilk bine girme başarısı gösterirlerse bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira nakdi destek alacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X