Çöp konteynerleri yeraltına iniyor

Gemlik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünce başlatılan uygulamayla ilçe genelinde yeraltı çöp konteyner sayısı her geçen gün artıyor.

Çöp konteynerleri yeraltına iniyor

Modern yeraltı konteyneri sistemiyle, çöp ve atıkları yer altında izole ederek, koku, bakteri, hastalık ve benzeri istenmeyen sonuçların önüne geçilmesi hedeflenirken, görsel kirlilik de ortadan kaldırıyor.

Bu kapsamda Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından üç noktaya daha 5 metreküp çöp alma kapasitesine ve 2,5 metre derinliğe sahip yeraltı çöp konteyneri yerleştirildi. Hükümet Konağı ve Yunus Emre Çocuk Parkı önüne yerleştirilen konteynerlerle, ilçe genelinde bulunan toplam yeraltı çöp konteyneri sayısı 21’e yükseldi. 2017 yılından bu yana 11 farklı noktada çöp konteynerlerini hizmete sunduklarını belirten Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, yeni sistemde 1 yeraltı çöp konteynerinin, 3 eski çöp konteyneri kapasitesi kadar çöp alabildiğine dikkat çekti. Yılmaz, “İlçemizin daha yaşanabilir ve daha güzel hale gelmesi adına, modern yeraltı çöp konteyneri sistemini yaygınlaştırmaya devam edeceğiz” dedi. 

Modern yeraltı çöp konteynerleri ile çevredeki hoş olmayan görüntülerin oluşmasının da önüne geçildiğini ifade eden Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Daha temiz bir Gemlik için attığımız bu tür adımlarla Gemlik’i çağdaş ve modern görümüyle herkesin yaşamaktan mutlu olduğu bir kent haline getiriyoruz. Şehir estetiğine uygun, görüntü kirliliğinden uzak konteynerler çevrenin korunması, insanların daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda yaşamalarına olanak sağlayacak’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X