Coşkunöz’den yerli zırh çeliği ‘Hançer’

Türkiye’nin ilk Ar-Ge merkezlerinden biri olan Coşkunöz Ar-Ge Merkezi, bir başarıya daha imza atıyor.

Coşkunöz’den yerli zırh çeliği ‘Hançer’

Uzun yıllardır savunma sanayi ve enerji gibi sektörlerde ürün ve teknoloji geliştirme faaliyetleri de yürüten Coşkunöz, bu alandaki güçlü tecrübesini zırhlı araçların karasal savunma gücünü arttırmak hedefiyle gerçekleşecek projede kullanacak. Coşkunöz, Savunma Sanayi Başkanlığı ‘Ar-Ge Paneli’ tarafından ortaya çıkan ihtiyaçlar çevresinde uygun bulunan ‘Hançer’ (Sıcak Şekillendirme Prosesine Uygun Zırh Çeliği Alaşımının Geliştirilmesi) projesinin ürün tasarımı, doğrulama, kabul testleri ve modelleme çalışmalarını yürütecek.

Coşkunöz Holding Ar-Ge Direktörü Volkan Akıncı, “Yerli zırh çeliği ‘Hançer’ projemizi geliştirerek ülkemizin yerli ve milli üretim çalışmalarına destek verebileceğimiz için gurur duyuyoruz” dedi. Temelleri 1950 yılında Bursa’da atılan ve otomotiv yan sanayisinin katma değer üreten önemli kuruluşları arasında yer alan Coşkunöz Holding’in, aynı zamanda savunma, havacılık, enerji, çevre teknolojileri ve bilişim alanlarında yurt içinde ve yurt dışında yatırımları bulunuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X