Çözüm için Ukrayna’ya gidiyorlar

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ve Almanya Başbakanı Merkel, Ukrayna’nın doğusundaki sorunların çözümü için bugün Kiev’e gidecek. İkili Cuma günü ise Moskova’ya hareket edecek.

Çözüm için Ukrayna’ya gidiyorlar

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bugün Ukrayna’nın başkenti Kiev’e gideceklerini ve Ukrayna’nın doğusundaki gelişmelerle ilgili sorunun çözümü için öneri sunacaklarını söyledi.

Elysee Sarayı’nda basın toplantısı düzenleyen Hollande, Ukrayna’nın doğusundaki gelişmelerden büyük endişe duyduklarını belirterek, Merkel ile birlikte bugün bu ülkeyi ziyaret edeceklerini ve Devlet Başkanı Petro Proşenko ile görüşeceklerini ifade etti.

Ukrayna’daki sorunun çözümüne yönelik yeni bir teklif sunacaklarını bildiren Hollande, önerinin ayrıntıları konusunda bilgi vermedi.

Bu konuda iki seçenek bulunduğunu birinin tarafları silahlandırmak, diğerinin ise diplomasi olduğunu dile getiren Hollande, tarafların müzakerelerinin de sonsuza kadar devam edemeyeceğini kaydetti.

Hollande, Kiev’den sonra da cuma günü Moskova’ya geçip Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşeceklerin söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X