Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Bursa’da kurulacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Hedefimiz mega endüstri bölgeleri inşa ederek 100 bin kişiye iş imkanı sağlamak.” dedi. Erdoğan, Bursa Yenişehir’de otomotiv test merkezi kurulacağını da açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Bursa’da kurulacak

Erdoğan, sosyal medya özel yayınında “Gençlik ve Teknoloji Buluşması” programında gençlerin sorularını cevapladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli otomobilin ne zaman yollarda görülebileceğine ilişkin bir soru üzerine “Siz ana muhalefetin adayından bu işi daha iyi kavramışsınız. Çünkü o hala şu andaki klasik otomobillerden bahisle benim 20 yıl geriden geldiğimi söylüyor. Halbuki kendisinin aynaya bakması lazım.” ifadesini kullandı.  

Yerli otomobil üretecek firmaları ”beş babayiğit” olarak tanımlayan Erdoğan, bu firmalarla en ileri teknolojiyi, yani akıllı sürücü yazılımlı, elektrik şarjlı akülü arabaları konuştuklarını dile getirdi. 

Bunun gayrisafi yurt içi hasılaya asgari 50 milyar avro katkı sağlayacağını bildiren Erdoğan, “Bunun farkında değil. Çok daha önemli olan cari açığımıza yıllık 7 milyar avro katkı sağlayacak. 25 bin sadece ilave istihdam sağlayacak.” ifadelerini kullandı. 

Bursa Yenişehir’de otomotiv test merkezi kurulacağını açıklayan Erdoğan, ”beş babayiğit” ile bu işe soyunduklarını, başarılı bir CEO’yu işin başına getirdiklerini söyledi.

Tasarım çalışmaları hazırlıklarının sürdüğünü anlatan Erdoğan, yerli ve milli araçlar için 2022 yılını hedeflediklerini belirterek, “2022’de biz kendi yerli milli araçlarımızı ülkemizde göreceğimiz gibi dünya piyasalarına da ihracını yapacağız.” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X