Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak! Alinur Aktaş…

AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı mevcut Başkan Alinur Aktaş oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak! Alinur Aktaş…

HATİCE DAL

Aktaş’ın adaylığı, bugün Haliç Kongre Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı aday tanıtım toplantısında ilan edilecek. 

Aday adaylığı başvurularının tamamlanmasının ardından ilk kez elektronik ortamda temayül yoklaması yapılan AK Parti’de 145 bin teşkilat mensubu, 81 ilde elektronik ortamda oy kullandı.  Oylamanın sonuçları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletildi. Bursa’daki temayül yoklaması ve yapılan kamuoyu araştırmalarına göre AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayının Alinur Aktaş olmasına karar verildi. 

KARAR TEBLİĞ EDİLDİ…

AK Parti’nin genel merkezinden davet alan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bugün saat 14:00’te Haliç Kongre Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 40 ilin belediye başkan adaylarını açıklayacağı toplantıda hazır bulunacak ve adaylığı ilan edilecek. Aktaş’a kararın önceki gün öğle saatlerinde tebliğ edildiği öğrenildi. 

 İL’DEN ‘HAYIRLI OLSUN’ MESAJI…

Öte yandan AK Parti İl Başkanlığı tarafından dün, il ve ilçelerdeki yöneticilere gönderilen mesajla da Aktaş’ın adaylığı duyuruldu. İl Başkanlığı’nın mesajında şu ifadelere yer verildi: “Değerli yöneticilerimiz. Yarın Haliç Kongre Merkezi’nde Saat 14.00’te Cumhurbaskanımızın yapacağı aday tanıtım toplantısına katılım sağlanacaktır. Bursa Adayımız Alinur Aktaş da orada ilan edilecektir. Hayırlı olsun.” İlçe başkan adaylarının da Aktaş’la yapılacak istişarelerin ardından belirleneceği öğrenildi.   

Sanat ve kültürle büyüyeceğiz

Başkan  Aktaş, Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde eğitimlerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı öğrencilerinin eğitimlerine konuk oldu. Öğrencilerin seslendirdiği Türk Halk Müziği ve Türk sanat Müziği eserlerine eşlik eden Aktaş, “Burada eğitim gören sanatseverler, doğru ve güzel bir iş yapıyorlar. Seslerini kullanabilmeyi, enstrüman çalabilmeyi öğreniyorlar. Hayatlarına farklılık katıyorlar. Ülkemizi ve şehrimizi sanatla ve kültürle büyüteceğiz” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X