Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bursa’ya yatırım yağacak

Gökdere’de coşkulu kalabalığa hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa’ya son 16 yılda 50 katrilyon lira yatırım yaptıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bursa’ya yatırım yağacak

HATİCE DAL-DERYA DEMİR 

Erdoğan, Bursa gelecekte de rüyalarımızın şehri olmaya devam edecek. Kuruluş ve kurtuluş şehri, yüreğin ve emeğin şehri Bursa, 31 Mart’ta tercihini bir kez daha gelişme, kalkınma, büyümeden yana kullanacaktır” dedi. 

Gökdere Meydanı’nda soğuğa rağmen coşkulu kalabalığa hitap eden Erdoğan, Bursa’dan övgüyle söz etti. 
Bursa’da 3 yerde tanzim satış noktasının faaliyete geçtiğini yakında bu rakamın 10’a çıkacağı müjdesini veren Erdoğan, “Çıkmış birileri ‘bu serbest piyasaya ters’diyor. O serbest piyasa” dediğin haftalık 10 günlük 15 günlük ürünlerle alakalı değil. Kalıcı ürünlerle alakalı. Buzdolabında çamaşır makinesi satışında zorlama yaparsan haklısın. Bir haftalık üründe böyle bir zulme gidersen üç kat fiyat çekersen karşında bizi bulursun. Bu kararı alınca fiyatlar yarıya indi. Daha da inecek. Üretici ile tüketici arasındaki bu bağı kuracağız. Bursa’da bugün 3 yerde tanzim satış noktası faaliyete geçiyor. Yakında bu rakam 10’a çıkacak. Hiç kimsenin milletimize karamsarlık aşılamasına milletimizin ekmeğiyle oynamasına izin vermeyeceğiz” diye konuştu. 

ULUDAĞ’A ALAN BAŞKANLIĞI…

Uludağ’la için de müjde veren Erdoğan, “Uludağ daha ziyade kış turizmine hizmet veren, yetki karmaşası sebebiyle etkin hizmet götürülemeyen bölgemiz. Uludağ’ı hem Bursamız hem ülkemiz için daha verimli değerlendirmek amacıyla, Uludağ Alan Yönetim Başkanlığı kuruyoruz. Böylece Uludağ’ın 12 ay boyunca turizme kazandırılmasını ve işlerin en iyi şekilde yürütülebilmesini sağlıyoruz” dedi. 

“PROJELERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM”…

Son 16 yılda Bursa’ya 50 katrilyon yatırım yaptıklarını vurgulayan Erdoğan, “Sağlıkta Bursa’ya 24’ü hastane, toplam 59 adet tesisi kazandırdık. Şehir Hastanesi’ni haziranda hizmete sunuyoruz. 750 yataklı Çekirge Devlet Hastanesi, Yenişehir ve Kestel devlet hastanelerinin inşaatı sürüyor. Toplam maliyeti 1.5 katrilyon lira olan 14 yol projesinin yapımları sürüyor.

İzmir-İstanbul otoyolunun Bursa bölümünde Orhangazi Tüneli ile birlikte 73 kilometrelik kesimi trafiğe açıldı. İstanbul-Bursa arası 1 saate iniyor. Otoyolun tamamı bu yıl içinde bitiyor. Ankara-İstanbul yüksek hızlı tren hattına bağlanacak Bursa-Bilecik hızlı tren projesinin yapımı sürüyor.

Bursa’nın şehir içi ulaşım sorunu var. Yıldırım Osmangazi metrosunun, Kent Meydanı-Terminal hattının bir an önce tamamlanıp açılmasıyla ilgili için bizzat takipçisi olacağım. Çalışmaların durduğu 28 kilometrelik Nilüfer-Gürsu metrosunun devam edebilmesi için de gerekirse farklı formülleri devreye sokacağız. Dağ ilçelerini Bursa’ya bağlayan yol ihalesini yaptık inşaat çalışmaları sürüyor.” 

“TEKNOSAB MÜJDESİ”…

Ekonomide, sanayide, teknolojide Bursa’yı bir üst lige çıkaracaklarını kaydededen Erdoğan, “Milli teknoloji hamlemize uygun şekilde Bursa’da teknoloji sanayi bölgesi TEKNOSAB’I kuruyoruz. Bursa’nın bilgi ve inovasyona dayalı üretimde rekabet gücünü arttıracak TEKNOSAB ile bilim, teknoloji ve sanayinin el ele vererek çalışacağı bir altyapı oluşturuyoruz. 68 parselin yatırımcılara bu yıl teslim edileceği TEKNOSAB’da 150 bin kişilik istihdam ile 40 milyar dolar ihracat hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. 

PERİ BACALARI’NDAKİ KAÇAKLARA ‘YIKIN’ TALİMATI…

Peri Bacaları’ndaki kaçak inşaatların yıkılacağını belirten Erdoğan, “Nevşehir’de Peri Bacaları’nın orada otel yapıyor. Şu hale bak? Sen ne denli böyle kalkıp da Peri Bacaları’nın oraya beton yığınlarını sokarsın ya? Kültür Turizm Bakanı’nı aradım, anında müdahalesi yapıldı. Vali beyle görüştüm. Ertesi gün yıkım başladı. Ne kadar buralarda kaçak göcek yapı varsa, bunların hepsini yıkacaksınız. Seçimden sonra ben oradayım. Yıkım başladı” şeklinde konuştu. 

SOÇİ’DEN DÜNYAYA MESAJ…

Soçi zirvesinde tüm dünyaya mesaj verdiklerini vurgulayan Erdoğan, “Komşu ülkelerdeki gelişmeleri, ülkemizin ve milletimizin beka meselesi olarak gördüğümüz konuları yakından takip ediyoruz. Soçi’de 3’lü zirvenin dördüncüsünde bütün dünyaya mesajlarımızı verdik.

Ülke olarak öyle bir dönemden geçiyoruz ki, aldığımız her tedbir geleceğimizi yakından ilgilendiriyor. Suriye’deki en küçük yalpalamanın ileride nelere mal olacağını biliyoruz. Doğu Akdeniz’de, Kıbrıs’ta, Ege’deki gelişmelerde ülkemizin haklarını, menfaatlerini sıkı bir şekilde korumadığımızda ileride karşımıza nasıl bir manzara çıkacağını çok iyi biliyoruz.

Diplomaside olduğu gibi ekonomide de sağlam duruyoruz. Bütün bunların yolu ülkemizin siyasi istikrarından geçiyor” diye konuştu. Türkiye’nin önünü kesmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğinin altını çizen Erdoğan, “Ne yaparlarsa yapsınlar, hangi araçları kullanırlarsa, nereden saldırırlarsa saldırsınlar, Türkiye’yi durdurmayı başaramıyorlar. Bu milletin önünü bundan sonra da kesemeyecekler. Artık eski Türkiye yok. Fırat kalkanında gereğini yaptık. Zeytin dalında gereğini yaptık. İdlib’de gereğini yaptık. İnşallah Münbiç’te, Fırat’ın doğusunda da bunu yapacağız” dedi. 

“31 MARTTA OSMANLI TOKADI ATIN”… 

CHP’nin HDP ile el ele verdiğini söyleyen Erdoğan, “CHP’nin yanında Kandil’in tayin ettiği, desteklediği HDP var. Eğer bu vatanı, milleti seviyorsak, gelin bu CHP’ye de, diğerlerine de 31 Mart’ta tam bir Osmanlı tokadını sandıkta atın” şeklinde konuştu. 
 
“BURSA İÇİN HEYECANIMIZ VAR”… 

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da miting alanında Bursalılara seslendi. Bursa’nın geleneksel dokusunu bozmadan, modern ama etkili dokunuşlarla, Bursa’yı daha yaşanabilir hale getirmenin derdiyle gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Aktaş, “Bursa’mızı, kentin tüm dinamikleriyle birlikte yönetmek üzere yola çıktık. ‘Bursa’yı ortak akılla yönetirsek, Bursa’yı Bursalılarla yönetirsek bu şehir yaşanılır hale gelir’ dedik.

aktas-009.jpg

Bursa’ya gönül verenler olarak, gönüller kazanma niyetimizi her ortamda dillendirdik. Ulaşım başta olmak üzere birçok soruna çözümler üretmeye çalıştık. İşimiz çok, sorumluluğumuz ağır. Niyetimiz geriden gelecek nesillere ilham olacak eserler bırakmak. Bu süreçte, cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, siz değerli hemşehrilerimin desteği hizmetlerimize güç verecek. Bursa için derdimiz, heyecanız var. Bunun için kapı kapı dolaşıp, herkese heyecanımızı anlatacağız” diye konuştu.

Tanzim satışı başladı ürünler kapışıldı   

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla sebze meyvenin üreticiden tüketiciye ucuz fiyatla ulaştırıldığı tanzim satış Bursa’da da 3 noktada başladı. Büyükşehir Belediyesi’nin tarladan uygun fiyatla aldığı patates, soğan, patlıcan, biber, domates ve salatalıkları Emek, Dikkaldırım ve Arabayatağı Mahallesi’nde vatandaşlarla buluşturdu. Mihraplı Camisi yanı, Arabayatağı Metro istasyonu yanı ve Emek Korupark arkasındaki satış noktalarına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.  

Ürünler ilk günden kapışılırken, satış noktasının 10’a çıkarılacağı belirtildi. İlk tanzim satışlarında  patates ve soğan 2, domates 3, salatalık 4, patlıcan 4.5, biber ise 6 liradan satışa sunuldu.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X