Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çok ciddi yolsuzluklar yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti milletvekillerine verdiği iftar programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çok ciddi yolsuzluklar yapıldı

Erdoğan, “Önümüzdeki en önemli iş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesidir. YSK haklı olarak seçimin yenilenmesi kararını vermiştir. Karar sadece sandık kurullarındaki usulsüzlüklere dayanmıyor. İstanbul seçimlerinde çok ciddi yolsuzluklar yapıldı, çok ciddi yanlışlıklar tespit edildi. ” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları;

AK Parti bir kadro partisi olarak kurulmuş bugüne kadar kazandığı başarılara da hep istişareyle, ekip çalışmasıyla, dayanışmayla ulaşmıştır. Bundan sonraki başarılarımızın yolu da işte bu birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlendirmekten geçiyor.

AK Parti’yi ve Türk siyasetini yeni vizyonlarla, yeni projelerle, yeni isimlerle hep birlikte zenginleştireceğiz.

Her bir eşhrimizle ilgili değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Siyaset insan kazanma sanatıdır.  Hiçbir arkadaşımızı hiçbir kardeşimizi dışlamadan, kırmadan, kenara koymadan, vefasızlık etmeden sürekli yeni insanlar kazanarak önümüzdeki döneme hazırlanacağız. Velev ki bizim gönlümüzü, kalbimizi kırsalar da.

Milletvekili seçiminde yeterli başarıyı elde edemediğimiz yerlerin çoğunda belediye başkanlığı seçiminde de sıkıntılar yaşadık. Demek ki ortada üzerinde hassasiyetle durmamız gereken sorunlar var. Bunların hiç birini de gözden kaçırıyor değiliz. Her bir şehrimizle ilgili değerlendirmelerimizi yapıyoruz.

Önümüzdeki en önemli iş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesidir. YSK haklı olarak seçimin yenilenmesi kararını vermiştir. Karar sadece sandık kurullarındaki usulsüzlüklere dayanmıyor.  İstanbul seçimlerinde çok ciddi yolsuzluklar yapıldı, çok ciddi yanlışlıklar tespit edildi. 

31 Mart seçimlerinde büyükşehir seçimlerindeki usulsüzlükleri, hataları araştırırken sandık kurulu üyeleriyle ilgili yanlışı da tespit ettik

YSK’nin kararı sadece sandık kurulu üyelerinin usulüne uygun atanmamış olmasına dayanmıyor. Kurul hem bu durumu hem de oy sayım döküm cetvellerindeki usülsüzlükleri gözeterek, her ikisininin birden çakıştığı sandıkları dikkate almıştır. YSK kanuna aykırı sandık kurulu üyelerinin görev yaptığı 101 sandıktaki oylarım imzasız, mühürsüz sisteme işlendiğini belirtmiştir. 

26 ilçede belediye başkanlığında sonucu değiştirmeyen oylar, büyükşehirde toplandığında netice tersine çevrilebiliyor.

YSK, Büyükçekmece’de yenilenmesi gerektiği sonucunu çıkartmamıştır. Kararı eleştirebiliriz ama YSK kararına teslim oluruz. 

İstanbul seçimlerinde hakikatler ortaya çıkmıştır. Yeter ki bunu milletimize anlatabilelim. Seçim çalışmalarındaki yanlışlıkların bizi nerelere getirdiğini de hep birlikte gördük. 

Türk milletinin tarihinin en kritik mücadelelerinden birini verdiği dönemde, partimizi zayıf düşürme pahasına kendi ajandalarını öne çıkaranlara izin vermeyeceğiz. Kimsenin hırsı uğruna bu büyük davayı sekteye uğratmasına izin vermeyeceğiz. 

Avrupa, ABD neden İstanbul seçimleriyle bu kadar ilgileniyor? Belçika’da bir seçimin iptali yapılıyor. Niçin Belçika ile kimse ilgilenmiyor. Ne ülkemden ne Avrupa’dan ama İstanbul ile hepsi ilgileniyor. Neden? Seçimi kazandığı halde oyları çalınan AK Parti. Burada cevap çok basit oyları çaldılar.

Siyasette kazanmak da kaybetmek de var. Kazanırsak İstanbul’a ve en önemli temsilcisi olduğu kadim medeniyetimize en güzel hizmetleri yapmanın gayreti içinde olacağız.

Seçim tarihine kadar geçecek her günü dolu dolu geçireceğiz. Çok çalışacağız, çok koşturacağız. Bayram tatiliyle birlikte İstanbul’da yoğunlaşacaksınız. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X