Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gücümüzü medyadan değil meydandan alıyoruz

Siirt mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz gücümüzü medyadan değil meydandan alıyoruz” dedi. Erdoğan mitingde hapse girmesine neden olan Ziya Gökalp şiirini yeniden okudu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gücümüzü medyadan değil meydandan alıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siirt’te düzenlenen mitingde konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar ise şöyle:

“Biz gücümüzü medyadan değil meydandan alıyoruz. Gücümüzü baronlardan elitlerden değil gece bize dua edenlerden alıyoruz. Biz sırtımızı YPG’ye PKK’ya dayayanlardan değil meydanları dolduran halkımızdan alıyoruz. Sizler bize sahip çıktığınız sürece çözüme kavuşturamayacağımız öesele yoktur.

31 Mart’ta Siirt’in Türkiye’nin 17 yılda elde ettiği başarılara destek vermesini istiyoruz. Sadece bu şehrin eniştesi milletvekili olarak değil hizmet mücadelemizden de bizi biliyorsunuz. Tam 40 yılı aşkın süredir sizlerin huzurundayız. Pek çok müdahale ve darbe girişimiyle karşılaştık. 

15 Temmuz gibi doğrudan canımıza kastedilen günler yaşadık. Siirt’te okuduğumuz şiirden dolayı siyasi hayatımızın bitirilmek istendiği günler yaşadık. O şiiri bu meydanda okudum. (Tezahüratlar üzerine) Bir daha mı? Ama birileri rahatsız olabilir. Minareler süngü, kubbeler miğfer, camiler kışlamız… Müminler asker, bir şey bizi sindiremez. Kar, bora fırtına yüklense biz yine imanıyla övündüğümüz ecdadımızla zaferleri taçlandıran bir milletiz…

Muhtar bile olamaz diye manşet attılar, kutlamalar yaptılar. Ama siz onların kursaklarında bıraktınız o düşündüklerini. Siirt’te sonlandırılmak istenen irademize tarih bir sayfa açtınız. Biz de emanetinize asla hıyanet etmedik.

Denizli’ye gitmişler, yaptığı konuşmada bu hanımefendi Denizlili kardeşlerime terörist dediğimi söylüyor. Medyada ne yazır Cumhurbaşkanı ne konuştu haberi yok. Ben vatandaşıma terörist diyecek kadar enayi miyim?”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X