Cumhurbaşkanı Erdoğan reyting rekortmeni diziye övgüler yağdırdı!

Beştepe’de düzenlenen sempozyumda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT ekranlarında yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisi için “Dünyanın neresine gidersem gittiğim yerlerde bana Diriliş Ertuğrul’u anlatıyorlar” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan reyting rekortmeni diziye övgüler yağdırdı!

Arşivlerimizin Gelişimi, Vizyonu ve Tarih Araştırmalarına Katkısı Sempozyumu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT ekranlarının reyting rekortmeni dizisi Diriliş Ertuğrul’dan övgüyle bahsetti.

Diriliş Ertuğrul ile ilgili görsel sonucu

“DÜNYANIN NERESİNE GİDERSEM…”

Diriliş Ertuğrul dizisinin Osmanlı tarihine olan ilgiyi arttırdığını vurgulayan Erdoğan, “TRT’de yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinin Osmanlı tarihine olan ilgiyi nasıl arttırdığını herhalde siz de görüyorsunuz. Dünyanın neresine gidersem gittiğim yerlerde bana Diriliş Ertuğrul’u anlatıyorlar. Önümüzdeki dönemde tarihimiz ve arşivimizle ilgili benzer çalışmalara ağırlık vermemiz gerektiğine işaret ediyor” şeklinde konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle;

“Arşiv milletin ve devletin hafızasıdır. Hafızası olmayan milletler nereden geldiklerini, nerede durduklarını ve nereye gideceklerini bilemezler. Hep yanarım, Süleymaniye’deki o kütüphanelerimizin, arşivlerimizin haline. Bizi Kağıthane’deki yeni yerin yapımına o itmiştir. Özellikle Osmanlı dünyada en iyi kayıt tutan devletlerin başında gelir. Bugüne kadar Osmanlı arşivlerine yönelik çalışmalarda 31 milyon belge tasnif etmiştir. Cumhuriyet döneminde bu hazinenin kıymeti bilinememiş, önemli bir kısmı heba edilmiştir.

Rami Kışlasını da hem kütüphane hem de bu tür çalışmaların yapılabileceği birimleri kuracağız. İnşaat devam ediyor. Ankara’da 5 milyon ciltlik kütüphanemiz var. Bundan sonra devlet belgelerimizi ecdadımızın hassasiyetini de koruyup değerlendireceğiz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X