Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan döviz kuru açıklaması: Üstesinden gelemeyeceğimiz bir sorun yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de düzenlenen ‘Eski Milletvekilleriyle İftar Buluşması’nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan döviz kuru açıklaması: Üstesinden gelemeyeceğimiz bir sorun yok

“24 Haziran seçimleri sıradan bir seçim değildir. Türkiye açısından çok daha farklı bir öneme sahip. Muhalefetin kurduğu ittifak taktik olarak kurulmuş olduğu görülüyor.

Aday listelerinin azı ya da fazlası olabilir. Ama samimi bir çalışma içinde olduk. 

Kurda yaşanan kısmi dalgalanma kesinlikle Türkiye’nin ekonomik gerçekleriyle uyumlu değildir. Kurdaki dalgalanma sadece ülkemizle ilgili değildir, küresel düzeyde yaşanan bir sorundur. Ortada üstesinden gelemeyeceğimiz bir sorun yok.

Dedikodulara kimse itibar etmesin. Seçimden sonra tedbirlerimizi çok farklı alacağız. Türkiye serbest piyasa ekonomisine bağlıdır. Mali disiplin sürecinden kimsenin şüphesi olmasın. Kısa vadede kurdaki dalgalanmanın önünü kesebilecek imkanlara da sahibiz. Kendi yerli paramızı dövizle değişmeyelim. Yerli paramızla hareket etmeye devam edelim. Millilik, yerlilik, vatanseverlik budur.

Şahsım başta olmak üzere, Başbakanımız ve ekonomi yönetimimizle beraber gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Ekonomi yönetimi içerisinde farklı düşünen arkadaşlarım da olabilir, onu da açık söylüyorum. Milletimizi huzursuz etmeye yönelik dedikodulara, kimse itibar etmesin.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X