Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan flaş açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 4. Uluslararası Yüksek Mahkemeler Zirvesi’nde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan flaş açıklamalar

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 4. Uluslararası Yüksek Mahkemeler Zirvesi’nin akşam yemeğinde konuşma yaptı. 

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalar; 

Mevlana hazretleri hukuku adalet denizinde bir katre olarak görür. “Hakimler tanrının ölçüsü gibi hareket etmelidir” der. Adalet demek her şeyin yerli yerinde olması demektir. Günümüzde de bir ülkenin gelişmişliğinin ve ya geri kalmışlığının en iyi ölçüsü hukuk sisteminin iyi çalışıp çalışmadığıdır. İlk insandan bu yana kadar madem hukuk önemli neden bunca zulüm, haksızlık, gözyaşı var. Batının çöpe attığı yiyecekler Afrika’daki tüm insanları doyurabilir.

Üzüntüyle belirtmek durumundayım ki ne bu kurumlar ne de belgeler ön görüldüğü şekilde çalışmıyor. Milyarlarca insanın umut bağladığı uluslararası sistem kelimenin tam anlamıyla çatırdıyor. BM’deki özellikle de güvenlik konseyinde reforma ihtiyaç duyulduğunu söylüyoruz. Dünyanın kaderinin bir ülkeye bağlı olması en büyük adaletsizliktir. Buranın tamamen reforme edilmesi gereğine inanıyoruz.

33 milyar dolar Suriye’den gelen mülteciler için sadece harcama yaptık. Suriye’de huzuru tesis ettiğimiz her yerde güvenlik ve adalet sistemini işler hale getiriyoruz. Buna karşılık bölgede hale Türkiye’nin insani duruşunun karşısına terör örgütü ile iş birliği yapan ülkeler çıkıyor. Buna rağmen lafa geldiğinde ağızlarından demokrasiyi, insan haklarını düşürmeyenler bu örgütleri destekliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X