Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan flaş ‘Esad’ mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya’da Şeb-i Arus Programı’nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan flaş ‘Esad’ mesajı

“Hz. Mevlana bundan 745 sene önce sonsuzluğun kapılarını araladı.” diyen Erdoğan, “Modern dönem haramileri tüm çirkeflikleri ile farklılıklarımızı kaşıyarak şeytani düzenlerini sürdürmeye çalışıyor.” ifadelerini kullandı. Konuşmasında Suriye’deki savaştan da bahseden Erdoğan, “1 milyon Müslüman’ın katledildiği Suriye’de, Suriye’nin başındaki zat yerini korumanın gayretini veriyor, birileri de onun yerini korumasına destek veriyor.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi’nde Hz. Mevlana’nın 745. Vuslat Yıl Dönümü Şeb-i Arus Programı’nda konuştu.

Erdoğan, “Asırlardır bilim aşıklarının mesken tuttuğu İslam şehirlerine bugün DEAŞ, PKK, FETÖ, Boko Haram, eş Şebab gibi proje örgütler musallat oldu. Öldürmekten, katletmekten yakıp yıkmaktan başka hiçbir kutsalı olmayan bu modern dönem haramileri tüm çirkeflikleri ile hayat damarlarımıza hamle yapıyor.” dedi.

Erdoğan, “Bir milyon Müslümanın katledildiği Suriye’de hala Suriye’nin başındaki zat yerini korumanın mücadelesini veriyor, birileri de onun yerini korumasına destek veriyor.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Farklılıklarımızı kaşıyarak, meşrep ve mezheplerimiz üzerinden bizi birbirimize kırdırarak birileri şeytani düzenlerini idame ettirmeye çalışıyor.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerekleştirilen “Selam Vakti Buluşmaları” akşam yemeğine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yanına gelen bir çocukla sohbet etti, fotoğraf çektirdi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Hz. Mevlana ‘Bana elveda demeyin. Benim ölümüm tohumun toprağa düşüşü gibidir.’ diyor.

Tüm vatandaşlarımın Şeb-i Arus’u mübarek olsun diyorum.

Şeb-i Arus merasimlerinin düzenlenmesinde katkısı bulunan kardeşlerime de teşekkür ediyorum.

Hz. Mevlana bundan 745 sene önce sonsuzluğun kapılarını araladı.

Hz. Mevlana 66 yıllık ömründe 66 bin beyitten fazla şiiri, 2 binden fazla rubaiyi sığdırmış bir gönül eridir.

Hz. Mevlana bu toprakların yeniden dirilişine vesile olmuştur.

Hz. Mevlana’yı taze tutan sır aşktır, sevgidir. O kendi ifadesiyle Allah’a ulaşacak birçok yol varken aşkı seçmiştir.

Dil, din, ırk, coğrafya farklılıkları Hz. Mevlana’yı arayıp bulmasına engel olmamıştır.

Hz. Mevlana karamsarlık bulutlarının ufukları kapladığı Moğol istilasının olduğu bir dönemde yaşamıştır.

1 milyon Müslüman’ın katledildiği Suriye’de, Suriye’nin başındaki zat yerini korumanın gayretini veriyor, birileri de onun yerini korumasına destek veriyor.

Asırlardır ilim aşıklarının mesken tuttuğu İslam şehirlerini bugün DEAŞ, FETÖ, PKK, Boko Haram gibi örgütler istila etti.

Modern dönem haramileri tüm çirkeflikleri ile farklılıklarımızı kaşıyarak şeytani düzenlerini sürdürmeye çalışıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X