Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘güvenli bölge’ açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısının ardından soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘güvenli bölge’ açıklaması

Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, özetle şöyle konuştu:

”Amerika burada hava sahası kontrolünü ele alırsa biz de kararda bütün güvenlikleri ele alabiliriz demiştik. Obama bu konuda gerekli adımları atmadı olumlu baktı ama atmadı. Obama’nın bu yaklaşımı ki 30 kilometre derinliktir. Benim de olumlu baktığım bir konudur. Bu konu üzerinde çalışılabilir bu 20 mil daha da uzatılabilir. Özellikle biz TOKİ olarak bu işin içerisine girebiliriz. Başta Amerika olmak üzere koalisyon güçleri lojistik olarak maddi destekleri bize verirlerse bu insanların güvenliğini de orada koruma kaydıyla böyle bir güvenli bölgeyi halletmiş oluruz. Ve bu göçü de engeller.

”GÜVENLİ BÖLGEYİ TERÖRİSTLERE TERK EDEMEYİZ”

Güvenli bölgeyi teröristlere terk edemeyiz. YPG böyle bir projenin içinde yer alamaz, onlar terörist. Koalisyon güçleri ile birlikte hareket edilir. Ruhani ve Putin’le üçlü görüşme gündemde. Büyük ihtimalle ayın 23’ünde Sayın Putin’le bire bir görüşme yapacağım.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X