Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Tank-Palet fabrikası açıklaması…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İlk Milli Helikopter Motorumuz TEİ-TS1400’ün Teslimi ve Tasarım Merkezi Açılış Töreni” kapsamında açıklamalarda bulundu. Arifiye’deki tank palet fabrikasına değinen Erdoğan, “Arazisi, binası, makinaları dahil her şeyiyle bedeli 250 milyon doları ancak bulan bir tesistir. Bu tesise 20 milyar dolar diyen ömründe hiç tesis görmemiştir hem de 20 milyar doların ne anlama geldiğini bilmiyor. Ayrıca yapılan işlemin adı satış değil, özellleştirme değil işletme hakkı devridir. Bir Türk şirketi olan BMC’ye işletme devri olan fabrikanın Katarlı yatırımcılara satışı kesinlikle söz konusu değildir ” dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Tank-Palet fabrikası açıklaması…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İlk Milli Helikopter Motorumuz TEİ-TS1400’ün Teslimi ve Tasarım Merkezi Açılış Töreni” kapsamında açıklamalarda bulundu.

Arifiye’deki tank palet fabrikasına değinen Erdoğan, “Arazisi, binası, makinaları dahil her şeyiyle bedeli 250 milyon doları ancak bulan bir tesistir. Bu tesise 20 milyar dolar diyen ömründe hem hiç tesis görmemiştir hem de 20 milyar doların ne anlama geldiğini bilmiyor.” dedi

Erdoğan, “Yapılan işlemin adı satış değil, özellleştirme değil işletme hakkı devridir. Bir Türk şirketi olan BMC’ye işletme devri olan fabrikanın Katarlı yatırımcılara satışı kesinlikle söz konusu değildir. BMC bazı projelerinde Katarlı yatırımcılarla da ortaklık ilişkisi kurmaktadır. Savunma sanayisi projelerinde İngilizler, Amerikalılar, Almanlarla ortaklıklarda ne oluyorsa Katarlılarla da aynısı oluyor. Arifiye’deki fabrikanın devri yargıya taşınmış, Danıştay herhangi bir ihlal olmadığını tescillemiştir.” dedi.

“Erdoğan, “Fabrikaya 50 milyon dolarlık yatırım da var. Aynı zamanda fabrikada TSK’nın ihtiyaç duyduğu tüm bakım ve onarım çalışmaları da devam edecektir. Biz fabrika üzerinden TSK’ya ve kahraman askerlerimize yöneltilen saldırıların asıl sebebini gayet iyi biliyoruz. TSK’yı tek parti faşizmini sürdürme gayretlerinin kalkanı olarak kullananların artık sadece milletin ordusu haline gelen kuruma tahammülsüzlüklerinin sebebini gayet iyi biliyoruz. ” şeklinde konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

– Türkiyeyi havacılık başta olmak üzere, her türlü motor tasarımı ve üretimi alanında adres ülke yapma hedefimize adım adım yaklaşıyoruz. Bu projeler ile savunma sanayinde yeni bir döneme giriyoruz. Motor geliştirme projesi kapsamında yapılacak yatırımlar ve kazanılacak kabiliyetlerle TEİ kendi alanında ülkemizde rol model haline dönüşecektir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X