Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trump’a izlettiği video

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Washington ziyareti sırasında ABD Başkanı Donald Trump’a PKK/YPG’li terörist Mazlum Kobani kod adlı Ferhat Abdi Şahin’in karıştığı terör eylemlerini gösteren video izletildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trump’a izlettiği video

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika’daki temaslarında ABD Başkanı Donald Trump ve Amerikalı senatörlere PKK/YPG’li terörist ‘Mazlum Kobani’ kod adlı Ferhat Abdi Şahin’in karıştığı terör eylemleri hakkında hazırlanan videoyu izletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’deki çalışma ziyaretinin ardından yurda döndü. ABD Başkanı Donald Trump ve ABD’li senatörlerle bir araya gelen Erdoğan, YPG’li Ferhat Abdi Şahin’in karıştığı eylemlere ilişkin hazırlanan videoyu Amerikalı muhataplarına izletti. Türkiye’nin hazırladığı video basın mensuplarıyla paylaşıldı. İngilizce seslendirilen videonun Türkçe ve İngilizce altyazılı seçenekleri bulunuyor. 27 Temmuz 2008’de İstanbul Güngören’de meydana gelen bombalı saldırı ile başlayan videoda Ferhat Abdi Şahin, “Tüm bunların arkasında kötü bir sır gibi saklanan onaylı Twitter hesabına sahip bir kişi, sözde özgürlük hareketinin lideri olarak yüceltilen ve terörü kendi çıkarları için kullanan bir kişi. Her öğretinin ve eylemin bir mesajı olduğu gibi bu durumda da, mesaj ölümdü ve mesajı ileten kişi Abdullah Öcalan’ın manevi oğlu Ferhat Abdul Şahin’den başkası değildi. Siz onu ‘Mazlum Kobani’ olarak tanırsınız” ifadeleriyle tanımlandı. 

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X