Cumhurbaşkanlığı aşuresi dağıtıldı

Cumhurbaşkanlığı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, muharrem ayı dolayısıyla Ankara ve İstanbul`da vatandaşlara aşure dağıttı.

Cumhurbaşkanlığı aşuresi dağıtıldı
Cumhurbaşkanlığı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü himayesindeki aşure dağıtımı, Ankara’da Hacı Bayram Veli Camisi avlusunda ve Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’nda yapıldı.
 
Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın’ın eşlik ettiği Hacı Bayram Veli Camisi avlusundaki aşure dağıtımında yaklaşık 1 ton aşure vatandaşlara ikram edildi.
 
Hacı Bayram Veli Camisi imamının yaptığı duayla açılan aşure kazanlarının üzerinde, nar ve hindistan ceviziyle yapılan ay yıldız ile kayısı marmeladından yapılan Cumhurbaşkanlığı forsu dikkati çekti.
 
Yaklaşık 1,5 saat süren dağıtımın ardından cami imamının yaptığı duaya vatandaşlar da katıldı.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye’nin birlik bütünlüğüne dualar edildi.
 
İbrahim Kalın, muharrem ayı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan adına aşure dağıttıklarını belirterek, Hacı Bayram Camisi gibi mübarek bir yerde dağıtımı yapmaktan mutlu olduğunu dile getirdi.
 
Bir gazetecinin, “Sizi hep kritik görüşmelerde görüyoruz, bugün biraz farklı oldu” demesi üzerine Kalın, Erdoğan’ın, Irak Dışişleri Bakanı İbrahim El Caferi’nin kabulüne katılmasının ardından aşure dağıtımı için buraya gediğini, buradan da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkmenistan seyahatine eşlik etmek üzere havaalanına geçeceğini söyledi.
 
Aşure yiyen vatandaşlar, Erdoğan’a dua ederek, dağıtımın geleneksel hale gelmesini istedi.
 
Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ayrıca Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’nda 2 bin adet aşure dağıttı.
 
İstanbul’da 6 bin kişilik aşure dağıtıldı
 
Cumhurbaşkanlığı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, muharrem ayı dolayısıyla Eyüp Sultan Camisi’nde de vatandaşlara aşure dağıttı.
 
Eyüp Sultan Camisi önünde öğle namazının ardından gerçekleştirilen aşure dağıtımına, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Metin Kıratlı, İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Önal İnaltekin ve Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek katıldı.
 
Okunan duanın ardından Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Metin Kıratlı ve diğer yetkililer tarafından vatandaşlara aşure ikram edildi.
 
Cumhurbaşkanlığı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü himayesinde, 6 bin kişilik aşurenin, Eyüp Sultan Camisi’nin civarındaki vatandaşların yanı sıra Eyüp Çocuk Yuvası’nda da dağıtıldığı öğrenildi.
 
Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Kıratlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, muharrem ayında bulunulduğu belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımız da her zaman olduğu gibi bu aya büyük önem veriyor. Muharrem, barış, huzur, kardeşlik ayı olarak biliniyor. Malumunuz bu ay yaşanan hadiselerin en büyüğü de Hazreti Hüseyin ve ehli beytin şehit edilmesidir. O zamandan bu zamana aramızdaki dostluk ve kardeşlikleri geliştirmek için birtakım etkinlikler yapılıyor” diye konuştu.
 
Kıratlı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın burada bulunmak istediğini ancak yoğun programı nedeniyle katılamadığını dile getirerek, “Beni elçi olarak gönderdi. Malumunuz Cumhurbaşkanımız bir İstanbul aşığı, İstanbul’un her toprağında izi, emeği, alın teri var. Üzerinde bulunduğumuz Eyüp Sultan Camisi’ndeki sahabeye saygı sebebiyle böyle bir etkinlik düzenlendi. Vatandaşlarımızla bir kaynaşma ve gönül bağı kurma adına buraya geldik” ifadelerini kullandı.
 
Bu arada, aşurenin, Cumhurbaşkanlığı’nın mutfağında yapıldığı belirtildi.
 
Aşure dağımı, Mimar Sinan Camisi önünde öğle namazının ardından gerçekleştirildi.
 
Aşure dağıtımına, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alpaslan, İstanbul Vali Yardımcısı Osman Ateş, Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdür Yardımcısı Cevdet Yavuz katıldı.
 
Mimar Sinan Camisi İmamı Yunus Balcıoğlu tarafından okunan duanın ardından Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alpaslan ve diğer yetkililer tarafından vatandaşlara aşure ikram edildi.
 
Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Alpaslan, “İçinde bulunduğumuz ay, milletimiz, inancımız için önemli ve özelliği olan bir aydır. Bu vesileyle biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanımız, köşkte bir iftar daveti verdi. Günün anlamı, önemi ve özelliği orada bir kez daha anıldı. Onun bir devamı olarak da bugün yine Sayın Cumhurbaşkanımız, çeşitli bölgelerde aşure dağıtımı yapıyor. Biz de bugün onu icra ediyoruz. Hayırlı olur inşallah, milletimizin, vatandaşlarımızın birliği, beraberliği için anlamlı, özel, sembolü olan bir organizasyon. Hayırlı olsun diyorum” dedi.
 
Camideki aşure ikramından memnun olduğunu dile getiren Nazik Kaçmaz, “Bugün camiyi ziyaret için gelmiştik. Aşureden haberimiz yoktu. Bize de yemek nasip oldu. Allah razı olsun yapanlardan. Allah daha çok versin. Uzun ömürleri olsun. Aşureyi çok beğendik. Çok güzel yapılmış. Aşureyi yapanların ellerine sağlık” dedi.
 
Camiyi görmek için ziyaret ettiklerini ve tesadüfen bu etkinliğe denk geldiklerini anlatan Cemil Kaçmaz da “Allah kabul eylesin. Geçmişlerinin canına değsin. Nice nice aşure günlerine erişmek nasip olsun inşallah. Allah razı olsun her şey için. Vatanımız, milletimiz için hayırlı olsun. Allah birbirimizi sevdirsin” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X