Çürümeye terk edildi

Derslik açığının bulunduğu Bursa’da 4 yıl önce inşa edilen 24 derslikli TOKİ Anadolu İmam Hatip Lisesi adeta çürümeye terk edildi.

Çürümeye terk edildi

SEYİT GÜNDOĞAN 

Gürsu Dışkaya’da 4 yıl önce yapılan, 4 katlı 24 derslikli  TOKİ Anadolu İmam Hatip Lisesi, geçen yıldan bu yana boş ve atıl vaziyette duruyor. Sadece 3 dönem eğitim-öğretim verilen okul, geçen eğitim-öğretim yılının başında boşaltılarak adeta çürümeye terk edilmiş. İçinde laboratuvarı bile bulunan tam donanımlı okul, kaderine terk edilmiş bir vaziyette aylardır öğrencilerini bekliyor.

“NEDEN YAPILDI?”…

Türk Eğitim-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, bu okulun boş ve atıl durmasının, milli eğitimdeki yanlış planlamanın bir sonucu olduğunu ileri sürerek, okulun geçen yıldan bu yana çürümeye bırakılarak adeta kaderine terk edildiğini savundu. Milli Eğitim yetkililerinin acil ve çözüm bekleyen sorunlar yerine başka işlerle meşgul olduğunu savunan Türkoğlu, “Kentimizde ikili öğretim yapan bir çok okulda kalabalık sınıflarda zor şartlar eğitim verilmeye çalışılırken, bu kadar donanımlı bir okulun ise bu şekilde çürümeye terk edilmesini anlamış değiliz. Kullanılmayacaktı o zaman ne diye bu okulu yaptınız?” diye konuştu.

YETKİLİLERE ÇAĞRI…

Kaderine terk edilen bu okulun mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini savunan Tükoğlu, Milli Eğitim yetkililerine çağrıda bulundu. Türkoğlu, “Böylesi bir okulun maliyeti nereden baksanız 3 milyon liradır. Yazıktır, gühahtır, milli servettir. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çürümeye terk edilen bu okul ile ilgili hiç bir tasarrufu yok mu? Yetkililere sesleniyoruz. Bu okulun bir an önce Bursa milli eğitimine kazandırılması gerekiyor. Burası, Fen Lisesi ya da Özel Eğitim Okulu olarak değerlendirilebilir” dedi.   

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X