‘Dağ ilçeleri eko-turizmle kalkınacak’   

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik Balık pazarında vatandaşlarla bir araya gelerek hayata geçirmeyi hedefledikleri projeleri anlattı.

‘Dağ ilçeleri eko-turizmle kalkınacak’   

En fazla göç veren dağ ilçelerinin kaderini değiştirecek adımları atmaya başladıklarını kaydeden Aktaş, “Dağ ilçelerinde toplam nüfus 50 bin oldu. Merkezde ise 400 binden fazla bu yöreden gelen vatandaşlarımız var.

İki tane eko turizm tesisimiz var. Bunun yanında 5-6 tane projesi geçmiş, imalatı başlamak üzere olan var. İmar komisyonunda olan da 6-7 proje var. Dağın kaderi hayvancılık ve eko turizm. Biz hayvancılıkla ilgili DSİ’den 82 dönümlük alanı aldık, modern bir hayvan pazarı yapımına başlayacağız. Onun yanına yap, işlet ve devret ile bir et kombine tesisi yapacağız. Harmancık’ta kaplıca tesisi var. Dağ yöresinin bir bütün içerisinde cazibesinin nasıl arttığını göreceksiniz” dedi. 

Başkan’a mini konser

Yıldırım’da Kurtuluş Caddesi’nde esnafları gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, girdiği ayakkabıcı dükkanında beklenmedik bir sürprizle karşılaştı. İki yıl ulusal bir televizyon kanalının ses yarışmasına katılan Oğuz Özkan, dükkanına giren Başkan Aktaş’ı elinde udu ile ağırladı. Ud çalıp, Aktaş’a mini bir konser veren Özkan, seçimlerde başarılar diledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X