Dağ ilçelerinden göç önlenecek

Dağ köylerinde tarımsal aktivitenin artırılması ve kente göçün önüne geçilmesi amacıyla yapılması gerekenler masaya yatırıldı.

Dağ ilçelerinden göç önlenecek

AYDIN KURMUŞ

Büyükorhan, Orhaneli, Keles, Harmancık ile Osmangazi’ ye bağlı dağ köylerinde tarımsal aktivitenin artırılması amacıyla yapılabilecek hamleler Dağ-Der’de düzenlenen toplantıda ele alındı.

Toplantıya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi Şube Müdürü Serkan Beydilli, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Ahmet Beyhan, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Yakup Sağlık, Osmangazi Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mürvet Öztürk, Büyükorhan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayrettin İnal, Orhaneli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergin Alkan, Harmancık Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Yener ve Dağ-Der Genel Başkanı Prof. Dr. Ali Kaya katıldı.

ALTERNATİF BİTKİLER…

Toplantıda Orhaneli, Büyükorhan, Keles, Harmancık ile Osmangazi’ ye bağlı dağ köylerinde tarımsal aktivitenin artırılması, ekonomik değeri yüksek olan alternatif bitkilerin yörede çoğaltılması, yapılacak bu çalışmalar ile yöreden Bursa’ya göçün önüne geçilmesi, kalanlara ise kısa vadede ekonomik olarak getirisi yüksek olan tarımsal alternatif bitkilerin yörede yaygınlaştırılması gibi konular görüşüldü. Toplantı sonucunda dağ yöresinde yaygın olarak yetiştirilen kiraz ve çileğin dışında son zamanlarda hızla yaygınlaşan Yaban Mersini, Lavanta gibi bitkiler ile yörede küçük ve büyükbaş hayvan sayısının artırılması için ortak projeler yapıp hayata geçirilmesi görüşüne varıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X