Dağ yöresinde besiciye destek

Bursa’nın 4 dağ ilçesini ilgilendiren “Dağın Yüzü 10 Bin Adet Koyun ile Gülüyor” projesi kapsamında bir araya gelen Harmancık, Büyükorhan ve Keles İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürleri projeye son şeklini verdi.

Dağ yöresinde besiciye destek

AYDIN KURMUŞ

Proje koordinatörü olan Keles İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yunus Emre Aşıkkutlu, “Dağ yöresi olarak günlerden beri bölgemizde hangi çalışmayı hayata geçireceğimize dair ilgili kurumlar ile istişaremiz oldu. Yapmış olduğumuz çalışmalarda Dağ yöremizde 2000’li yıllarda 300 bine yakın olan küçükbaş hayvan sayımızın şu anda 102 bine düştüğünü gördük. Yöremizin tekrar eski günlerine dönerek ekilmedik arazi bırakılmaması ve göçü durdurup bölge çiftçisine kendi işinin patronu olma imkanı sağlama adına böyle bir proje hazırladık. Söz konusu proje 4 dağ ilçemizdeki 200 üretici üzerinde uygulanması planlanmakta olup, bir üreticiye 48 koyun ve 2 koç verilmesi öngörülmekte. İki yıl ödemesiz beş yıl vadeli olmak üzere toplam 7 yılda ödeme kolaylığı sağlayacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X