Dağda mahsur kalan işçileri jandarma kurtardı

Bursa’da Uludağ eteklerinde bulunan Keles İlçesi Güneybudak Köyü’nde 1 metre yüksekliğindeki karda mahsur kalan mevsimlik işçiler Özcan Ertuğrul ve Tolga Kayruk 1 metre yüksekliğindeki karda mahsur kaldı. Donma tehlikesi geçiren mevsimlik işçiler Jandarma

Dağda mahsur kalan işçileri jandarma kurtardı

Güneybudaklar Köyü’nde mevsimlik tarım işçleri 30 yaşındaki Özcan Ertuğrul ile 25 yaşındaki Tolga Kayruk, 15 gün önce çalıştıkları ancak yoğun kar nedeniyle bıraktıkları traktörlerini almak için dün öğle saatlerinde tarlaya gitti. Ertuğrul ile Kayruk, tarladaki işlerini bitirdikten sonra tarktörün çalışmaması üzerine saat 18.00 sıralarında yürüyerek evlerine dönmek için yola çıktı. Havanın kararması ve tipi nedeniyle 1 metre yüksekliğindeki kara saplanan Özcan Ertuğrul ve Tolga Kayruk mahsur kaldı. Ayaklarında kışlık ayakkabı yerine spor ayakkabı ile tarlaya giden gençler aşırı soğukta üşüyünce saat 19.00 sıralarında durumu Uludağ Jandarma Karakolu’na bildirdi. 


Harekete geçen 7 kişilik Jandarma Arama Kurtarma timi bölgeye giderek arama çalışmalarına başladı. Köy merkezine 3 kilometre uzaklıktaki ormanlık alana gitmek için 1 kilometreyi kar motoru ile yoğun kar nedeniyle geriye kalan 2 kilometreyi yürüyerek giden ekipler Özcan Ertuğrul ve Tolga Kayruk’un bulunduğu bölgeye 4 saatlik zorlu mücadele ardından ulaştı. Kara saplanan ve ayakları morarak donma tehlikesi geçiren Özcan Ertuğrul ve Tolga Kayruk’u termal battaniyelere saran ekipler vücut ısılarının dengelenmesi için çikolata yedirip meyve suyu içirdi. 


Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri tarafından sırtlarına alınarak 3 kilometre taşınan Özcan Ertuğrul ve Tolga Kayruk olay yerinde bulunan ilk müdahaleleri yapılmak üzere 112 Acil Sevis Ekiplerine teslim edildi. Sağlık ekipleri tarafından durumu ağır olan Tolga Kayruk tedavi edilmek üzere Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.  Özcan Ertuğrul ve Tolga Kayruk un mevsimlik işçi olarak çalışmak için Mersin’den geldikleri belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X