Dağlı: Bilim adamları bu okulda yetişecek

Lise çağındaki öğrencilerden mühendis ve bilim adamları yetiştirmeyi hedefleyen Mesafe Koleji, Kestel Organize Sanayi Bölgesi’nde Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun katıldığı törenle hizmete açıldı.

Dağlı: Bilim adamları bu okulda yetişecek

RABİA DENİZ – OSMAN GÜNEŞ

Başarılı öğrencilerin burslu bir şekilde okumalarını sağlayarak, mühendis ve bilim adamları yetiştirmeyi hedefleyen Mesafe Koleji, Kestel Organize Sanayi Bölgesi’nde hizmete açıldı. 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın destekleriyle hayata geçirilen projeyle 18 ayda bitirilen okul, ilk öğrencilerini aldı. Okulun açılış törenine Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şükrü Köse, Okul Kurucuları Alaattin Dağlı ile Mustafa Dağlı ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Projenin çıkış amacının, etkin ve yetkin mühendis yetiştirmek olduğunu dile getiren Okul Kurucusu Mustafa Dağlı, öğrenci odaklı bir eğitim sistemi oluşturduklarının altını çizdi. Öğrencilere, zilin çalmadığı bir okulda sorumluluğu öğrettiklerini kaydeden Dağlı, “Çocuklarımızı sadece belirli bir eğitim sistemine bağlı sınav mantığıyla değil, dünya çapında eğitim standartlarıyla eğitmeyi hedefliyoruz. Mühendislik okumayı planlayan başarılı öğrencilerimize lise yaşlarından itibaren keşfetmeyi öğretecek, üniversiteler için altyapı hazırlayarak mezun olmalarını sağlayacağız.  Okul öğrencilerimizin tamamını burslu alıyoruz. Öğrencilerimize ve eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı. 

2019’DA TEKLİ EĞİTİM GELİYOR 

Açılışta konuşan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, 2017 bütçesinde en büyük payın eğitime ayrıldığını vurguladı. 2002 yılında eğitime ayrılan payın 10 milyar lira olduğunu belirten Çavuşoğlu, 2017 yılında Yükseköğretim Kurulu ve üniversitelerle birlikte 120 milyar liralık bir bütçeye çıktıklarını söyledi. 

Türkiye’nin önüne koyduğu hedeflerin ancak eğitimle olabileceğine dikkati çeken Çavuşoğlu, “Hiç kimsenin yadsıyamayacağı gerçek şudur ki, Milli Eğitim Bakanlığı bütçesini 2002’den bu yana yaklaşık 11,4 kat artırdık. Derslik başına düşen öğrenci sayısını azaltmayı hedefliyoruz. 2023 hedeflerimizde derslik başına ilköğretimde de, ortaöğretimde de 20 öğrenci düşmesini hedefliyoruz. 2019’dan itibaren  tekli eğitime geçeceğiz.Bu gaye ile 2003-2016 arası 269 bin 596 yeni derslik inşa ettik. Bizim bütün derdimiz, tasamız aziz milletimizdir. Eğitim alanında da milletimizin evladının derdiyle dertleniyoruz” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X