Dağlıca Hudut Tabur merkezine saldırı

Genelkurmay Başkanlığı, Dağlıca Hudut Tabur merkezine, Keri Tepe Hudut Bölgesine ve Pey Tepe Hudut Karakoluna eş zamanlı havan ve keskin nişancı silahları ile saldırıda bulunulduğunu bildirdi.

Dağlıca Hudut Tabur merkezine saldırı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Dağlıca Hudut Tabur merkezine, Keri Tepe Hudut Bölgesine ve Pey Tepe Hudut Karakoluna eş zamanlı havan, uçaksavar ve keskin nişancı silahları ile saldırıda bulunulduğu, saldırının geldiği bölgeye ateşle karşılık verilmesi sonucu terörist ateşlerinin kesildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde günlük faaliyetlere, önemli yurt içi olaylara ve arama kurtarma faaliyetlerine ilişkin bilgilere yer verildi.

Buna göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birlikleri tarafından gün içerisinde, yasa dışı yollarla, Suriye’den Türkiye’ye girmeye çalışan 439 ve Türkiye’den Suriye’ye çıkmaya çalışan 31 şahıs olmak üzere 470 şahıs yakalandı. Ayrıca hudut hattında 190 litre akaryakıt ele geçirildi.

Yasa dışı yollarla Türkiye’den Yunanistan’a çıkmaya çalışan 209 şahıs ise yakalandı. Irak sınırında gün içerisinde bin 400 kilogram muhtelif gıda maddesi ele geçirildi. 

Gün içerisinde, kara hudutlarında yasa dışı geçiş teşebbüsü esnasında 679 şahıs yakalandı. Ayrıca, Jandarma Genel Komutanlığı unsurları tarafından Türkiye’de bulunmak için yasal gerekleri taşımayan 180 şahıs ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 276 şahıs da yakalandı.

Öte yandan iki F-16 uçağı ile Ege Denizi’nin uluslararası hava sahasında Alarm Reaksiyon uçuşu icra edildi. Bu görev esnasında, iki F-16 uçağı, Yunanistan’a ait dört F-16 uçağı tarafından 35 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle taciz edildi. Yürürlükteki angajman kuralı gereği tacize uçaklar tarafından aynı ile mukabele edildi.

İki sivil şahsın yolu kesildi

Önemli yurt içi olaylarla ilgili bilgiye göre, Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde, iki bölücü terör örgütü mensubu tarafından Taşarası Jandarma Karakol Komutanlığına erzak bırakıp dönen iki sivil şahsın yolu kesildi, şahsi eşya, para ve araçtaki erzak gasp edildi. 

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde sivil bir araç durdurularak yakıldı. Yüksekova ilçesinde ise Dağlıca Hudut Tabur merkezine, Keri Tepe Hudut Bölgesine ve Pey Tepe Hudut Karakoluna eş zamanlı havan, uçaksavar ve keskin nişancı silahları ile saldırıda bulunuldu. Pey Tepe Hudut Karakolunun çevre duvarında hasar oluştu, Dağlıca köyünde bir vatandaş hafif yaralandı, saldırının geldiği tespit edilen bölgeye ateşle karşılık verilmesini müteakip terörist ateşleri kesildi.

Düzensiz göçmenler kurtarıldı 

Arama kurtarma faaliyetlerine göre ise Tekirdağ Marmara Ereğlisi açıklarında, batan bir tekneden kaybolan iki şahsın aranmasına dün Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları tarafından devam edildi. Ancak, bahse konu şahıslara ait herhangi bir bulguya rastlanmadı. Arama kurtarma faaliyetine devam edilecek.

Muğla Marmaris açıklarında, içerisinde bir grup düzensiz göçmen bulunan botun olduğu Sahil Güvenlik Komutanlığına bildirildi. Alınan talep üzerine bölgeye intikal eden Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarınca icra edilen arama kurtarma faaliyeti sonucunda, bahse konu botta bulunan altı düzensiz göçmen kurtarıldı. Yine aynı yerde, içerisinde dört şahsın bulunduğu özel bir yatın, makine arızası nedeniyle sürüklendiği Sahil Güvenlik Komutanlığına bildirilerek yardım talebinde bulunuldu. Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarınca yapılan arama kurtarma faaliyeti sonucunda bahse konu yat yedeklenerek Marmaris Limanı’na intikal ettirildi.

Turgutreis açıklarında, içerisinde üç şahsın bulunduğu özel bir yatın, makine arızası nedeniyle sürüklendiği Sahil Güvenlik Komutanlığına bildirilerek yardım talebinde bulunuldu. Alınan talep üzerine bölgeye intikal eden unsurlarca, icra edilen arama kurtarma faaliyeti sonucunda, bahse konu yat yedeklenerek Marmaris Limanı’na intikal ettirildi.

İzmir Dikili açıklarında toplam 75, Antalya Kaş açıklarında 3, Muğla Bodrum açıklarında 81, Çanakkale Ayvacık açıklarında ise 49 düzensiz göçmen sahil güvenlik görevi icra eden Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları tarafından kurtarıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X